- 1 hrnek fazolí cannellini
- kus pórku
- 1 bílý patizon
- 2 čerstvé okurky
- olivový olej
- pepř
- sůl
- umeocet
- kopr
Recept na okurkovou omáčku s patizonem a fazolemi
- Uvařte fazole a dejte stranou.
- Nastrouhejte okurky a nechte je v cedníku vypotit. Potom vyždímejte vodu a zalijte umeoctem. Nechte marinovat.
- Na pánev dejte nakrájený, oloupaný patizon a pórek. Osolte a osmahněte. Poté podlijte vodou a duste.
- Přidejte vařené fazole, promíchejte, pár minut povařte.
- Rozmixujte, přidejte okurku s koprem, pepřem, promíchejte, ale nevařte, jen prohřejte.
- Na talíři můžete ještě zakápnout olivovým olejem a opepřit.
Praktické
- Nemusíte nic vážit, vše podřiďte velikosti zeleniny a počtu strávníků.
Obměna
- Můžete použít i jiné fazole.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Je zkrátka vy ni ka jí cí !!! Ty čerstvé okurky tam jsou skvělé. Řadím do oblíbených 👌
Na tento recept jsem byla vážně zvědavá 😊 dala jsem víc okurky, pridala tymián. Bylo to fajn svěží,lehké letní jídlo. Bulgur mi k tomu sedl, dekuji Věrko 👍