- asi 20 cm bílé části pórku
- 5 PL lžic sezamového oleje (úplně nejlepší je sezamový olej z restovaných semínek)
- lžíce citrónové šťávy
- 1 uzené tofu
- 2 PL lžíce sezamového semínka (bílé, černé nebo kombinace)
- 400 g suchých celozrnných těstovin
- sůl
Postup
Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody.
- Pórek nakrájíme na jemné proužky. Pomalu ho osmahneme spolu s trochou soli na pánvi na sezamovém oleji.
- Mezitím si nastrouháme tofu na jemno.
- Do pánve přidáme sezamová semínka a ještě chvíli je spolu s pórkem restujeme.
- Nakonec přidáme nastrouhané tofu, šťávu z citrónu a vše dobře promícháme s uvařenými těstovinami.
Praktické
- Nezapomeňte si talíř doplnit o kopeček kvašené zeleniny. V létě můžete přidat kousek čerstvé zeleniny, v chladnějších dnech raději zeleninu napařenou.
- Tato omáčka je nejlepší s těstovinami. Pokud použijete kukuřičné nebo rýžové, máte bezlepkové jídlo. Stejně tak je dobrá i s rýží či jinou obilovinou.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu.
.Děti
- Tento pokrm je vhodný pro děti od 2 let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Oblíbená a velmi rychlá večeře 😃
Osvědčená klasika, tentokrát s pohankovými vrtulkami 🙂