- 3 PL lžíce oleje
- 2 cibule
- 8 hlaviček žampiónů
- 1 větší mrkev
- 2 stonky řapíkatého celeru (nebo pórku)
- 1 balení uzeného tofu (200 g)
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička pálivé papriky (může být i sladká nebo kombinace sladké a pálivé)
- 5 PL rostlinné smetany ( sójová, mandlová…) + troška vody
- umeocet
- Na dno kastrolu dáme olej, rozpálíme pánev, přidáme cibuli nakrájenou na proužky. Maličko osolíme a orestujeme.
- Přidáme žampióny nakrájené na proužky, mrkev a řapíkatý celer na kolečka, tofu nakrájené na malé obdelníčky, kmín, papriku a za občasného míchání ještě asi 10 minut restujeme do změknutí.
- Vypneme plamen, přidáme rostlinnou smetanu s troškou vody a podle chuti umeocet.
Kombinujeme
Podáváme s rýží nebo bulgurem, skvělé jsou také kombinace obilovin, např. rýže s jáhlami, rýže s bezpluchým ovsem….

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Děti
Vhodné pro děti nejdříve od 2 let, kdy samozřejmě použijeme nepálivou papriku.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mňam, tak to byla dobrota 😋 Sice jsem dala místo oleje ghí, ale pozvedlo to o level výš. Měli jsme s bezpluchým ovsem. Děkujeme 😊
Ted jsem objevila tento recept a teda dalsi skvele jidlo! :-)