- ovoce – borůvky lesní, kanadské, kamčatské, angrešt, rybíz, josta, třešně, višně, ostružiny, maliny…
- dále budete potřebovat malé skleničky s víčky
Jak připravit zavřené ovoce
- Připravte si čisté malé skleničky s dobře těsnícími víčky a vyrazte s nimi na zahradu nebo do lesa.
- Sbíráme čisté, suché a zdravé plody a musíme je zavřít do 15 minut!
- Do jedné skleničky sbíráme jen jeden druh ovoce.
- Poté uložíme do sklepa či jiné chladné místnosti. Vydrží až rok.
Praktické
- Udělejte si nejprve jen pár skleniček na zkoušku, jestli vás pak tato chuť a benefity zavřeného ovoce osloví, můžete příští rok zavřít více své úrody.
- Použijte malé skleničky, za 15 minut byste nemuseli stihnout nasbírat plody do větších sklenic. A pro konzumaci se pak taky hodí menší skleničky, rychleji ovoce spotřebujete.
- Ovoce trochu pustí šťávu, po otevření perlí. Chuťově je mírně zkvašené.
- Z bobulového ovoce mám osobně vyzkoušené borůvky lesní, kanadské a kamčatské.
Obměna
- Máme vyzkoušená i zavřená jablka a jsou moc dobrá. Musím říci, že mi ze všech zavřenin doposud vyzkoušených, chutnala nejvíce.
- Zkusili jsme zavřít i listy medvědího česneku, hodí se jako malý doplněk na kompletní talíř.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Dobrý den, před pár dny jsem si zavřela borůvky a teď se mi sklenička uvnitř na jenom místě trošku orosila. Je to problém a mám radši borůvky sníst nebo to není problém a mohu nechat zavřené dále pracovat?
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Myslíte, že by takto šel ‘‘zavřít“ také čerstvě nakrájený meloun?