Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Pappardelle s podzimní omáčkou

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec
sezóna podzim

Další nápad, jak v kuchyni využít dýni, jejíž sezóna je v plném proudu. Zkuste tuto omáčku s černými fazolemi a těstovinami, na které si jistě pochutná celá rodina.

Ingredience
  • máslová dýně
  • mrkev
  • černé fazole
  • kokosové mléko podle chuti
  • hlíva
  • bio kukuřice
  • česnek
  • cibule
  • olivový olej
  • citrónová šťáva
  • konopná semínka
  • gomasio
  • dýňová semínka
  • domácí pappardelle
  • petrželka
  • sůl

Do kurzu jsme se přihlásili společně motivováni touhou zlepšit si svoje zdraví a postavu a nyní bychom se s vámi rádi...

Jak připravit pappardelle s podzimní omáčkou

  1. Namočte černé fazole přes noc. Druhý den je vařte v tlakovém hrnci 50 minut.
  2. Do kastrůlku dejte na kousky nakrájenou cibuli, pár stroužků česneku, dýni a mrkev. Zalijte vodou a vařte, dokud zelenina není měkká.
  3. Přebytečnou tekutinu z vaření slijte a nechte stranou – je lepší začít mixovat s menším množstvím tekutiny. V případě potřeby ji lze přidat. Rozmixujte, dochuťte podle potřeby solí a pár kapkami citrónové šťávy. Nakonec přidejte kokosové mléko a nechte ještě pár minut vařit.
  4. Na pánvi rozehřejte olej, přidejte česnek a nakrájenou hlívu. Jemně osmahněte a nakonec přidejte nasekanou petrželku.
  5. Do další pánve dejte olej, prolisovaný česnek, kukuřici a dobře okapané černé fazole. Orestujte, aby se aktivoval česnek a přidejte houby. V případě potřeby dosolte.
  6. Nyní uvařte pappardelle a vařené je přidejte do pánve. Promíchejte. Na talíř naservírujte nejdříve dýňový krém, přidejte pappardelle, vše posypejte konopnými semínky, dýňovými semínky a gomasiem. Nakonec ještě posypejte trochou petrželky.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Fazole nechte před přidáním do jídla dobře okapat, jinak jinak zbarví zbytek na černo.
  • Citrónovou šťávu přidávejte opatrně, ochutnávejte a laďte postupně dle vaší chuti.
  • I množství kokosového mléka přizpůsobte množství krému.
  • Pro bezlepkovou dietu požijte bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).

Obměna

  • Pappardelle jsou široké nudle. Pokud je nemáte, můžete zvolit jakékoliv těstoviny.
  • Namísto černých fazolí mžete použít jakékoliv jiné.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl, olej a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

29 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Kateřina
23. 11. 2023

Taky jsem neměla hlívu, tak jsem místo ní nakrájela kousek červené papriky. Na talíři to vypadalo nádherně a chuť skvělá! Další vynikající recept😋

Dnes som na veceru potrebovala nejaku rychlovku. Kedze som nemala namocene fazule, uvarila som ciernu sosovicu. Huby som vynechhala, pretoze som doma ziadne nemala. Kym prisiel manzel domov z prace, bola vecera ma stole. Chutila nam obom, aj dvojrocnej dcerke 🙂 dakujeme 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Fusilli s květákem a fenyklem

Na těstoviny mám ráda super rychlé, jednoduché kondimenty, připravené za pár minut. Tyto fusilli jsou připravené se sezónní zeleninou, květákem a fenyklem,...

Bezmasé dýňové lasagne: zcela bezlepkový recept

Máte rádi lasagne a chcete se stravovat zdravě? Vyzkoušejte tento recept na lasagne bez masa, vajec, mléka a lepku. Užijte si tuto zdravou zeleninovou verz...

Spaghettoni alla crudaiola

Rychlé, čerstvé, chutné letní jídlo. Zatímco se vaří těstoviny, stihneme nachystat vše ostatní a během pár minut pak máme jídlo na stole. Příprava tohoto j...

Spaghetti cacio e pepe jinak

Špagety cacio e pepe (sýr a pepř) jsou špičkovým prvním chodem kuchyně regionu Lazio, skvělou vynikající klasikou s velmi jednoduchou a rychlou přípravou, ...

Tofu s hatcho miso omáčkou

Výborné pikantní, kořeněné jídlo s jednoduše upraveným tofu, které krásně doladí pokrm a jde skvěle dohromady s chuťově výraznou omáčkou.

Veganský Mac and Cheese

Příznivci originálních receptů a tradic se asi chytnou za hlavu! Co má tohle společného s klasickým Mac and Cheese? Ochutnejte a posuďte sami.