Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Pečená dýně s pestem z medvědího česneku

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna podzim

Pečená zelenina s pestem z medvědího česneku je opravdu lahůdka. Využijte sezónu medvědího česneku a užijte si jeho zdravou a skvělou chuť – vyzkoušejte tento recept na lahodnou pečenou dýni.

Ingredience
pro 4 porce

Jedna lékařka se divila, že  takovými výsledky vůbec chodím, druhá mi řekla, že takové bolesti mít nemůžu. Dostala js...

Postup
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA
  1. Dýni oloupeme (pokud není mladá) a nakrájíme na plátky tlusté asi 1 cm.
  2. Na plech dáme pečící papír nebo ho vytřeme olejem a poklademe plátky dýně.
  3. Pomocí mašlovačky potřeme každý plátek pestem z medvědího česneku.
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 20 minut do změknutí dýně.

Kombinujeme

Pečená dýně se hodí jako doplněk skoro ke každému jídlu, skvělá je k luštěninám a kaším.

Obměna

Místo dýně můžete ogrilovat třeba cibuli, mrkev nebo i cuketu, patizón….

Děti

Grilovanou zeleninu bych dala dětem od 2 let věku. Zprvu jen malý kousek jako doplněk talíře. Doporučuji dát až nakonec, je to pro děti tak chutné, že ji často vyjedí z talíře a už nic jiného nechtějí jíst.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

14 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
13. 8. 2023

Tak sklidila jsem velkou pochvalu od mojeho , prý to musim zopakovat ♥️♥️♥️ neměla jsem čerstvé pesto , tak jsem improvizovala , dala jsem olej , plátky dýně , sojovku, sul , pepř , cesnekový a cibulový prášek, a medvědí česnek a opravdu velká bašta

mapavca
6. 4. 2016

Ta věta “doporučuji dát dětem až nakonec” mě pobavila. Jakmile dělám cokoli v troubě, tak Luky sedí před troubou a celou dobu to hlídá. To snad jedině, že bych to dělala v troubě u sousedů :-)

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Houbové rizoto s tymiánem

Z dovolené jsem si přivezla dva koše hub a tak vznikl další báječný recept. Tymián a houby jsou totiž skvělá kombinace. Zkuste toto božské houbové rizoto p...

Nakládané modřínové výhonky

Z modřínu se dělají sirupy i tinktury. Léčí se s nimi klouby, revma, záněty horních cest dýchacích,  žlučník, játra i ledviny. Mírnější účinek má tento kon...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...

Česnekovo-koprový krém z kedlubnu s kvítky šalvěje

Máte velkou úrodu kedlubnů a nestíháte je jíst? Začínají dřevnatět? Honem si z nich udělejte tenhle luxusní česnekovo-koprový krém, který i bez použití mlé...

Cuketové vějíře

V létě si můžeme dopřát krásně barevnou a svěží zeleninu, kterou opustíme po sezóně. Ovšem nyní je období cuket, rajčat a čerstvých bylinek, jako je bazalk...

Pečené křupavé cukety

Máte nadúrodu cuket a nevíte, co s nimi? Zkuste tento jednoduchý a výtečný recept na zdravou chuťovku, kterou jistě okouzlíte i vaše hosty.