Domů > Zdravé recepty > Dezerty > Ovocné

Pečené jablkové růžičky

Uvařeno
bez lepku
bez cukru
děti od 1 a půl roku

Pečené jablíčko jinak – recept na sladký dezert, který si zamilujete! Skvělá, slavnostnější alternativa k tradičnímu pečenému jablku, která potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše oči. Zkuste něco nového a pusťte se do pečení s tímto kreativním receptem.

Ingredience
4 košíčky
  • 1 velké bio jablko
  • trocha mandlí
  • trocha rozinek
  • špetka skořice
  • rýžový sirup podle chuti
  • jablečný balzamikový krém (nemusí být)

Monika se stravuje jinak od ledna a přidala se do kurzu Hubneme do plavek. Hubnutí pro ni není snadn...

Jak připravit pečené jablíčko jinak

  1. Do formy na muffiny dejte papírové košíčky.
  2. Nakrájejte tenké plátky z jablka a srolujte je do košíčků.
  3. Mezi plátky dejte nasekané mandle a několik rozinek. Vše pokapejte rýžovým sirupem, a to tak aby se dostal mezi plátky. Posypejte skořicí.
  4. Košíčky dejte do formy na muffiny a pečte 15 minut v dobře předehřáté troubě.
  5. Můžete servírovat jak teplé, tak vychladlé, buď v košíčkách nebo v mističkách bez papírového košíčku.
  6. Před podáváním pokapejte balzamikovým jablečným balzamikem (volitelné).
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Z jednoho jablka byly 4 košíčky.
  • Budete potřebovat papírové košíčky a formu na muffiny.
  • Pokud jste šikovní, nebudete k tomu potřebovat strojek. Já mu dala přednost, aby plátky byly všechny stejně silné.

Obměna

  • Pro slavnostnější podávání můžete pokapat čokoládou, polít jakýmkoliv sirupem nebo i posypat praženým kokosem apod., záleží na vaší chuti a fantazii.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let. Pozor na kusy mandlí.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

18 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Proísm Vierko, ten kráječ fakt funguje? Já po tom, co jsem kdysi dostala loupač na hrášek….😁 už jsem k těm jejich vynálezům trošku skeptická..:))))

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jednoduché mlsání

Pokud hledáte zdravější variantu sladkostí bez přidaného cukru, tyto jednoduché sušenky jsou ideální volbou! Mák, mandle a rozinky dodají přirozenou sladko...

Ořechový mooncake

Netradiční, ale vynikající dezert. S těstem se moc dobře pracuje, náplň je lahodná a konečný výsledek mě opravdu potěšil. Určitě budou na mém vánočním stol...

Cizrnové mlsání

Dezert plný zdravých ingrediencí – cizrna, arašídové máslo a hořká čokoláda. Bezlepkové  veganské mlsání, které si zamilujete!

Bohaté bezlepkové hromádky

Tento dezert je bez cukru, lepku, mléka i bez vajec. V receptu nenajdete ani sladidla, bez nichž můžete lépe vnímat každou jednotlivou chuť, která by jinak...

Jablkový chlebíček

Vláčný a voňavý jablečný dezert zcela bez cukru a mléka, který si podle vaší chuti můžete ještě vyladit oblíbenou polevou.

Tahini placičky

Velmi rychlé sušenky, sladkost na poslední chvíli, k jejich přípravě potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek je chuťově zajímavý a moc dobrý.