Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Pečené žampióny se zeleninovým soté

Uvařeno
sezóna podzim
Ingredience
  • 5 větších žampiónů
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • plátek celeru
  • 2 lžičky tahini
  • 1 lžička miso pasty
  • 2 lžičky hořčice
  • sójová omáčka
  • koření
  • olej
  • sůl

Do kurzu jsme se přihlásili společně motivováni touhou zlepšit si svoje zdraví a postavu a nyní bychom se s vámi rádi...

Jak připravit zeleninové soté s žampiony

Pečené žampióny

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít
  1. Zapneme troubu na 150°C
  2. Nakrájíme 1 cibuli na jemno a 1 mrkev na jemno nastrouháme
  3. Smícháme nakrájenou cibuli, mrkev, 2 lžičky hořčice, 2 lžičky tahini, 1 lžičku miso pasty, trochu oleje a sójové omáčky, prolisujeme 1 stroužek česneku a zamícháním připravíme marinádu. Případně dokořeníme paprikou.
  4. Žampiónům odlomíme nožky a vydlabeme kloboučky
  5. Do kloboučků naplníme marinádu
  6. Nožky nakrájíme na plátky, potřeme marinádou a přidáme na plech
  7. Vložíme na plech a pečeme cca 20 min

Zeleninové soté

  1. Nakrájíme zbylou cibuli, dostrouháme druhou mrkev, nakrájíme plátek celeru a kousek ledového salátu
  2. Na dno kastrolu dáme trochu oleje
  3. Přidáme vrstvu cibule, mrkve a celeru. (Trochu mrkve a salátu si necháme na ozdobení)
  4. Posolíme, okořeníme a rozdusíme pod pokličkou cca 5-10 minut.
  5. Přidáme ledový salát a trochu vody
  6. Zamícháme
  7. Můžeme zahustit škrobem nebo špaldovou moukou a krátce dovaříme

Praktické

  • Talíř dozdobíme strouhanou mrkví a salátem a můžeme podávat.

Obměna

  • Zeleninu můžeme měnit dle chuti a sezóny. Výborná je třeba dýně, batát aj.

Děti

  • Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

S radostí pečuji o stránky Jíme Jinak, točím a stříhám videa, fotím jídla, vyrábím naše online kurzy a mnoho dalšího. Jídelníček Jíme Jinak mám vyzkoušený na vlastní kůži a ke klasickému už bych se nevrátil. Taky díky tomu, že mi Eva vaří samé dobroty!😉

44 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc dobré jídlo. Měla jsem jen 2,5 žampionů, takže zbytek marinády jsem dala na cibulku do Woku ,na kostičky trochu bílého Tofu, trošku soj.smetany (zbytek z ledničky) a malinko vody, chvíli podusila a přidala na prohřátí obílovinu ze včerejška.
Všechny recepty jsou super, vše mi chutná.
JJ moc děkuji a jsem nadšená.🥰

Trochu jsem obměnila náplň do žampionů, marinádu jsem smíchala s uvařenými půlenými mungo fazolemi, k tomu barevná quinoa a orestovaný pak choi. Chutnalo moc mně i manželovi.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čočkovo-houbové karbanátky bez masa

Veganské, bezlepkové karbanátky ze sušených hub a červené čočky chutnají, jako by byly obalované ve strouhance. Jsou velmi syté, nedají moc práce chutnaly ...

Špagety z dýně ve stylu Pad Thai – lepší než klasické nudle!

Toto jídlo je přímo gastronomický zážitek. Rozhodně lepší než klasické Pad Thai nudle! Pokud milujete dýně a thajskou kuchyni, nažhavte troubu a upečte si ...

Bezlepková fazolová pizza

Z obyčejného fazolového nákypu se dá udělat slavnostní jídlo, když se mu dá trochu forma. Děti našich kamarádů tomu říkají čokodort, naše fazolová pizza. J...

Houbová smaženice s mangoldem

Už nevíte, co s bujícím mangoldem a čerstvými hříbky? Pokud máte obojího dostatek, vyzkoušejte rychlou smaženici. Po té naší vám nebude těžko, protože je b...