Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Penne s fazolkami

Uvařeno
bez lepku
bez mléka

Těstoviny s krémovou omáčkou ze zelených fazolek a cukety. Chutově mi tato omáčka připomíná fazolkový prívarok od slovenské babičky.

Ingredience
  • těstoviny mezze penne
  • žluté fazolky
  • cuketa
  • cibule
  • kopr
  • pažitka
  • bílý pepř
  • sůl
  • 40 g kešu
  • voda
  • olivový olej
  • trochu jablečného octa

Blíží se čtyři roky od chvíle, kdy jsem objevila Jíme Jinak a začala měnit svůj život. Zhubla jsem, ukončila nefunkčn...

Jak připravit těstoviny s omáčkou z fazolek a cukety

  1. Namočte kešu do vody.
  2. Uvařte fazolky nakrájené na menší kusy.
  3. Nasekejte cibulku a restujte na pánvi v oleji do sklovata.
  4. K cibuli přidejte cuketu nakrájenou na proužky velikosti nakrájených fazolek a osmahněte.
  5. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  6. Rozmixujte kešu v cca 150g čisté vody.
  7. Do pánve přidejte rozmixované kešu, osolte, opepřete, přidejte kopr, promíchejte a chvilku povařte.
  8. Polovinu připravené směsi rozmixujte a nalijte zpět do pánve. Promíchejte, zakápněte trochou jablečného octa a dovařte.
  9. Uvařte těstoviny, přidejte je do pánve, promíchejte a na vysokém plameni nechte zhoustnout. Na talíři posypejte pažitkou.

Praktické

  • Volte si sami hustotu, jaká vám vyhovuje Můžete více nebo méně naředit.
  • Pro bezlepkovou verzi volte bezlepkovou těstovinu. Samostatná výchozí omáčka je bezlepková.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Místo žlutých fazolek dejte klidně zelené.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a pepř.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

20 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Lze něčím nahradit kešú, třeba mandlemi?

Moc děkuji za inspiraci. Udělám se saturejkou rozmarýnem a šalvějí. S tmavými těstovinami. Ale tu kombinaci bych nevymyslela. Díky😇

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Casarecce s batátovou omáčkou

Jednoduchý a chutný recept, který kombinuje krémovou omáčku z batátů s fazolemi a těstovinami. Ideální volba pro rychlý oběd, který vás zasytí a zároveň po...

Fazolky po indicku

Fazolky patří k létu, je to zelenina, kterou si můžete snadno sami vypěstovat. Tento letní, i když pikantní, recept je příjemnou přílohou k rýži i chlebu. ...
69
3

Řecká Gemista (plněná zelenina)

V tomto původně řeckém receptu je možné zužitkovat letní úrodu zeleniny. Název receptu gemista znamená v překladu z řečtiny plněný. Pro chuťovou autenticit...

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Rýže s cizrnovou trhanicí

Směs rýže a drobenky z cizrnové mouky – netradiční příloha k zelenině a omáčkám. Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.