Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Těstoviny

Penne s tempehem

Uvařeno

Jednoduché, rychlé a syté jídlo, kde hlavní roli hraje tempeh. Těstoviny s křupavou strouhankou a bylinkami jsou skvělou volbou, když chcete něco chutného, vydatného a přitom jednoduchého na přípravu.

Ingredience
  • 1 balíček tempehu
  • trochu kaparů
  • 3 lžíce sójové smetany
  • olej
  • 1 lžička hořčice
  • penne
Na posypání:
  • trochu strouhanky
  • petrželka
  • česnek
  • troška papričky (volitelné)
  • sůl

Hubnutí nebylo vůbec prioritou, toužila jsem zbavit se léků a potíží. Výsledkem je, že se mi po šesti letech neměnné ...

Recept na těstoviny s tempehem

  1. V misce smíchejte strouhanku s nasekaným česnekem a petrželkou, trošku osolte a promíchejte. Orestujte do křupava.
  2. Na pánev dejte olej a nastrouhaný tempeh. Osmahněte do křupava a přidejte nasekané kapary. Promíchejte.
  3. Přidejte hořčici a smetanu, promíchejte.
  4. Uvařte těstoviny, přidejte je na pánev i s několika lžícemi vody, promíchejte a pěkně prohřejte.
  5. Povrch posypte osmahnutou strouhankou a petrželkou.

Praktické

  • Pro krémovitější strukturu přidejte nakonec několik lžic vody z uvařených těstovin.
  • Pokud použijete kapary v soli, opláchněte je, aby pokrm nebyl příliš slaný.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou strouhanku (např. kukuřičnou) a bezlepkové těstoviny (např. kukuřičné nebo rýžové).
  • Pro verzi bez sóji použijte jinou rostlinnou smetanu a domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.).

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a česnek.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

5 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Paccheri s cuketou a bazalkovým olejem

Další nápad, jak využít cuketu – jednoduchý a rychlý recept s vůní léta.

Italský těstovinový salát

Typicky letní recept na lahodný lehký salát, který vás v horku osvěží, ale i zasytí.

Troccoli s hedvábným tofu

Recept pro milovníky těstovin a rychlých pokrmů. Omáčka z hedvábného tofu je jemná a sametová a zcela bez laktózy.

Casarecce s houbovou omáčkou a rukolou

Těstoviny s houbovou omáčkou jsou lahodný a rychlý pokrm, který kombinuje jemnou chuť žampionů s pikantní čerstvostí rukoly a konopného semínka. Tento ...

Daikon rolky

Daikon rolky jsou lehký a chutný pokrm, kde tenké plátky daikonu obalují voňavou směs, která se při opékání krásně propeče. Díky jednoduché přípravě a skvě...

Plněné zelí

Tento recept si můžete obměnit podle vašich chutí. Jakákoliv zelenina, sezónní, vám obohatí uplně obyčejné zelí. Nám chutnalo, doufám, že ani vás recept ne...