- 300 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
- 150 ml vody
- 40 g olivového oleje
- sůl
Jak se připravuje pravá piadina romagnola
- Do mísy nasypte mouku a promíchejte se solí.
- Do středu udělejte kráter a vlijte olej a vodu. Míchejte nejprve lžící, pak přeneste těsto na vál a propracujte ho rukama.
- Zabalte do folie a nechte asi 30 minut odpočinout.
- Potom rozdělte těsto na 6 částí a každou vyválejte na slabou placku. Nahřejte pánev, třeba tu co používáte na palačinky, a nasucho opečte placku z obou stran.
Stáhni si z Jíme Jinak jídelníček pro regeneraci ledvin!
Stáhnout 100% ZDARMA

Praktické
- Těsto může odpočívat i déle než 30 minut.
- Důležité je servírovat piadinu právě upečenou, tudíž teplou.
- Pokud si melete mouku doma v mlýnku, z celého zrna, prosijte ji 2-3x přes moučné síto, mouka pak bude méně hrubá, s těstem se bude lépe pracovat a pečivo bude křupavější.
- Jak se u nás říká, s piadinou je všechno výborné. Saláty, pečená zelenina, různé salsy nebo smažené kuličky, humus, prostě co vás napadne.
Obměna
- Obměn je nespočet. Můžete vyzkoušet různé druhy mouky, můžete těsto obarvit kurkumou do žluta, spirulinou do modrozelena atd. Tento recept je opravdu originál, klasika. Dnes se do ní přidávají i různé kypřicí prášky. I já do ní dám někdy kvásek. Konzistence je pak trochu jiná.
Děti
- S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let. Pokud je ale dítě zvyklé na pečivo, můžete dát i dříve.
PS: Co vařit v zimě pro dobítí svých životních baterií?
Stáhni si zdarma zimní jídelníček pro regeneraci ledvin. !




Komentáře
Dneska na oběd, s náplní z pečené hlivy a se zeleniny z trouby. Chutnaly,ale v bezlepkové variantě byly měkčí a lépe se zamotavaly. Tyto mi vyšly takové tužší. Použila jsem mouku t1 a t2. Možná je to tím,že jsem je nechala vychladnout.
Výborné to bylo, jako náplň fazole s mrkví a cibulkou na kari, ani jsem nestihla pořádně vyfotit, všem moc chutnalo. Těsto opravdu poddajné, parádní 👌