-
- 1 malá červená cibule
- celozrnná červená rýže
- 1 červená řepa
- hrst červeného hlávkového zelí
- 1 polévková lžíce rozinek
- kmín
- černucha setá (černý kmín)
- černé hořčičné semínko
- kajenský pepř
- olivový olej
- umeocet
- červené radicchio (čekanka)
- čerstvá petrželka
Jak připravit pikantní červenou zeleninovou směs
- Rýži uvaříme a po uvaření lehce osolíme a dochutíme extra panenským olivovým olejem.
- Zatímco se rýže vaří, nakrájíme řepu, cibuli na kostičky a nasekáme červené zelí.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme koření, rozinky, kajenský pepř, nakrájenou zeleninu a orestujeme doměkka. Přidáme umeocet a trochu vody. Vaříme několik minut, dokud není vše měkké, ale ne rozvařené.
- Na talíř dáme rýži a pokryjeme dušenou zeleninou. Posypeme červenou čekankou a petrželkou.
Praktické
- Umeocet neslouží v receptu jen jako ochucovadlo, ale také zvýrazní barvu všech ingrediencí.
- Kajenský pepř není tak ďábelsky ostrý jak feferonka, používám ho moc ráda.
- Pokud chcete opravdu dosáhnout vůně i chuti tohoto receptu, nevynechejte a neměňte žádné koření.
Obměna
- Zeleninu v receptu můžete obměnit dle vlastní chuti a fantazie.
- Namísto červené rýže můžete podávat s jakoukoliv jinou obilovinou.
Děti
- Kořeněné a pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář