-
- 1 malá červená cibule
- celozrnná červená rýže
- 1 červená řepa
- hrst červeného hlávkového zelí
- 1 polévková lžíce rozinek
- kmín
- černucha setá (černý kmín)
- černé hořčičné semínko
- kajenský pepř
- olivový olej
- umeocet
- červené radicchio (čekanka)
- čerstvá petrželka
Jak připravit pikantní červenou zeleninovou směs
- Rýži uvaříme a po uvaření lehce osolíme a dochutíme extra panenským olivovým olejem.
- Zatímco se rýže vaří, nakrájíme řepu, cibuli na kostičky a nasekáme červené zelí.
- V pánvi rozehřejeme olej, přidáme koření, rozinky, kajenský pepř, nakrájenou zeleninu a orestujeme doměkka. Přidáme umeocet a trochu vody. Vaříme několik minut, dokud není vše měkké, ale ne rozvařené.
- Na talíř dáme rýži a pokryjeme dušenou zeleninou. Posypeme červenou čekankou a petrželkou.
Praktické
- Umeocet neslouží v receptu jen jako ochucovadlo, ale také zvýrazní barvu všech ingrediencí.
- Kajenský pepř není tak ďábelsky ostrý jak feferonka, používám ho moc ráda.
- Pokud chcete opravdu dosáhnout vůně i chuti tohoto receptu, nevynechejte a neměňte žádné koření.
Obměna
- Zeleninu v receptu můžete obměnit dle vlastní chuti a fantazie.
- Namísto červené rýže můžete podávat s jakoukoliv jinou obilovinou.
Děti
- Kořeněné a pikantní jídlo nevhodné pro malé děti.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář