Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Teplá

Pikantní indická mrkev

Uvařeno
bez lepku
bez mléka
bez vajec

Provoňte si vaší kuchyň tímto jednoduchým a lahodným pokrmem. Asafoetida v něm určitě nesmí chybět, je to právě ona, která celému pokrmu dodá tu správnou indickou vůni a chuť.

Ingredience
  • 1 červená cibule
  • 3-4 mrkve
  • olej
  • 1 šálek rýžových vloček
  • černá hořčičná semínka
  • kmín
  • asafoetida
  • kurkuma
  • kari listy
  • kešu ořechy
  • čerstvá petrželka
  • čerstvá pažitka
  • citrónová šťáva
  • kajenský pepř
  • tempeh
  • sůl

Katka má jedno dítě živené od malička jinak, druhé přeučené. Má zkušenosti se školkou i se školou. Sama brala léky na...

Jak připravit pikantní mrkev po indicku

  1. Do pánve dejte olej, rozpalte ho a přidejte hořčičná semínka, sušené kari listy, asafoetidu a kmín. Jemně orestujte. Přidejte cibuli a na malé kousky nakrájenou mrkev, osolte, promíchejte a ještě pár minut restujte.
  2. Dochuťte kajenským pepřem, podlijte vodou a duste.
  3. V misce namočte rýžové vločky na 10 minut. Opláchněte je a přidejte k mrkvi. Přisypejte kurkumu, promíchejte, podlijte vodou a dále duste, dokud se mrkev neuvaří a voda se zcela nevsákne. Konečný výsledek musí být takový, jaký je vidět na talíři na fotce.
  4. Na pánev nalijte olej a orestujte na kostičky nakrájený tempeh. Poté přidejte k mrkvi.
  5. Posypejte petrželkou, pažitkou, opečenými kešu a zakápněte citrónovou šťávou.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.
  • Mrkev je sladká, proto nevynechte kajenský pepř a citrónovou šťávu.

Obměna

  • Místo kešu můžete použít arašídy.

Děti

  • Pikantní a kořeněné jídlo nevhodné pro děti.

 

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mňam, mňam výborná mrkvička 😁 Rýžové vločky jsem neměla, tak jsem dala ovesné a místo tempehu jsem dala uzené tofu. K tomu bulgur. Děkujeme 🙂 PS: Zblajzla bych to i bez toho koření 😊 Děkujeme 🙂

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Řepa se špaldou

Jednoduchý a lahodný recept pro milovníky červené řepy. Moje oblíbená kombinace se špaldou.

Kokosové zelí

Jednoduchý a rychlý recept, vhodný ke každé obilovině i luštěnině, skvělá volba, pokud nemáte moc času na vaření – během pár minut budete mít na stol...

Kořeněná červená řepa

Červená řepa je výborná a zdravím nabitá zelenina. Vyzkoušejte ji v této verzi, která uspokojí mlsné jazýčky všech milovníků pikantních chutí a pokrmů voní...

Teplý vánoční předkrm

Přestože brokolice Romanesco nepatří mezi tradiční česká vánoční jídla, určitě nikoho nezklame a na vánočním stole si najde své místo. Už jen proto, že jej...

Kapustičky s jogurtovým dipem

Růžičková kapusta s pikantní jogurtovou omáčkou po indicku. Jednoduchý a rychlý recept inspirovaný indickou raitou.

Indický Moonglet (bez lepku)

Indická dobrota pro zpestření jídelníčku, vhodná jako svačina na výlety, ale i na oslavy jako finger food.