Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Pikantní pečený lilek

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Krásný, velký kulatý lilek ze zahrady, který hned skončil na talíři a upravený na asijský způsob měl velký úspěch. Věřím, že bude chutnat i vám.

Ingredience
  • 1 velký kulatý lilek
  • olivový olej
  • 1 lžíce rýžového sirupu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička gochujangu
  • 2 lžíce tamari
  • sezamové semínko
  • česnek

Po pěti měsících strávených na lůžku jsem se cítila hrozně. Váha stoupala a zmáhala mě veliká únava a já jsem věděla,...

Recept na pikantní pečený lilek

  1. Ve skleničce rozmíchejte gochujang, rýžový sirup, rýžový ocet, tamari a prolisovaný česnek.
  2. Lilek nakrájejte na kolečka skoro 1 cm. Potřete olivovým olejem, dejte na pekáč s pečícím papírem a podlijte trochou vody. Dejte péct.
  3. Pečte dokud lilek nezměkne a povrch nezezlátne. Poté ho polejte obsahem skleničky, posypte sezamovým semínkem a prudce dopečte.
  4. Naservírujte posypané pažitkou a pokapané sosíkem, který vám zůstal v pekáči.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Pečte podle vaší trouby, doba pečení bude záviset i na kvalitě lilku a jak nasilno jste ho nakrájeli.
  • Lilek patří k zeleninám, které nejsou základem našeho jídelníčku. Pokud vám ale rostou na zahradě nebo vám je dovezl farmář s bio bedýnkou, neváhejte si s nimi zpestřit jídelníček.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou.

Obměna

  • Na tento recept se hodí velké, kulaté, masité lilky.

Děti

  • Pikantní pokrm nevhodný pro děti.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

32 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Moc velká dobrota 🍆 . Díky za recept ❤️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cuketové nudle v pikantní omáčce

Jednoduchý a pikantní recept z přerostlé cukety, která se na tento účel hodí perfektně.

Tofu s cuketou

Lehké a chutné jídlo, které je skvělou volbou pro letní dny. Rychlý recept, který máte během pár minut na stole.

Sečuánské fazolky

Pikantní jídlo z čerstvých zelených fazolek pro milovníky asijské kuchyně.

Tofu Kung Pao

Zjednodušená bezmasá verze oblíbeného asijského jídla. Příprava tohoto pokrmu je opravdu velmi jednoduchá, suroviny zredukované na kost, ale i přesto je to...

Lilek na japonský způsob

Jednoduchý recept pro milovníky japonské kuchyně a tip, jak využít lilek.

Korejská cizrna s okurkou

Inspirací byl jeden korejský recept a jelikož byla uvařená cizrna, volba byla jasná. Konečně i okurka ze zahrady, jak se patří i se slupkou bez chemie a re...