Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Zeleninová jídla

Plněné cukety

Uvařeno
bez lepku
bez vajec
sezóna léto

Cuketová sezona je v plném proudu. Malý nápad, jak využít tuto letní zeleninu a pochutnat si.

Ingredience
  • malé cukety
  • 180 g tofu
  • 20 g strouhanky
  • 30 g ovesných vloček
  • kus mrkve
  • 20 g kešu
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • sůl
  • pepř
  • petrželka
  • olej

Katka má jedno dítě živené od malička jinak, druhé přeučené. Má zkušenosti se školkou i se školou. Sama brala léky na...

Recept na plněné cukety

  1. Vydlabejte vnitřek cuket, aniž byste je rozkrajovali.
  2. Do sekáčku vložte tofu, vločky, strouhanku, mrkev, lahůdkové droždí, sůl, pepř a kešu.
  3. Sekejte tak dlouho dokud se nevytvoří z hmoty koule těsta. Do hotové hmoty nakonec přidejte petrželku.
  4. Do vydlabaných cuket dejte náplň.
  5. Dejte na pánev s olejem, povrch lehce osolte a začněte restovat. Po chvilce podlijte cukety trochou vody a znovu duste. Během dušení cukety otáčejte a kontrolujte, aby se nepřipékaly, případně podlijte znovu troškou vody.
  6. Pokračujte tímto způsobem, dokud cukety nejsou pěkně opečené.
🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Cukety neplňte až po okraj, jinak náplně vyleze ven.
  • Použijte středně velké cukety.
  • Pro verzi bez sóji můžete místo tofu použít např. vařenou čočku nebo fazole.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkovou strouhanku, např. kukuřičnou a bezlepkové vločky.

Obměna

  • Náplň můžete obměnit dle vaší chuti a fantazie.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme sůl a pepř.

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

1 člověk už poděkoval za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

Kateřina Balážová
Včera v 15:42

Dala by se strouhanka něčím nahradit? Vůbec ji nepoužívám, tak se mi ji nechce kupovat…ale recept vypadá výborně!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Letní nudle s bambusovými výhonky

Rychlý a chutný recept pro horké dny, podávaný za studena. Nudle se zeleninou a bambusovými výhonky, bezlepkové a veganské. 

Ovesný porridge

Lehká a přesto sytá slaná kaše, do které se perfektně hodí cuketa nebo mladé žluté patizony.

Cizrnová pečínka

Další verze oblíbené luštěninové sekané, do které můžete využít zbytky domácího pečiva.

Gratinovaný tempeh s krémem

Jemný krém z patizonu, který skvěle ladí ke křupavému pečenému tempehu. Pokud máte patizon a nevíte, jak ho připravit, určitě zkuste tento recept.

Jednoduché dýňové rizoto

Jednoduché jídlo, na které potřebujete jen pár ingrediencí, a přesto velice chutné. I můj manžel, který má odpor k dýni, si něm pochutnal. Vyzkoušejte náš ...

Jemná dobrůtka s batátem

Vychutnejte si pokrm, který vás příjemně zahřeje a navodí atmosféru útulného podzimu. Tato lahodná směs je ideální pro chladné dny a nabízí jemné spojení c...