- kus dýně hokkaido
- 1/2 cibule
- 1/2 natural tofu
- 1 lžíce oleje
- 60 g pohanky kroupa
- koření: koriandr mletý, pískavice, kurkuma, tymián (od každého trošku)
- sojová omáčka
- sůl
Jak připravit pohankové rizoto
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s větší špetkou soli.
- Přidáme na kostky nakrájené tofu a orestujeme.
- Vsypeme kostky dýně, zasypeme kořením, zastříkáme sojovou omáčkou a promícháme.
- Zalijeme vodou a dusíme do změknutí dýně.
- Vmícháme uvařenou pohanku, promícháme, případně ještě dochutíme.
- Podáváme.
Praktické
- Toto jídlo splňuje podmínky kompletního talíře, stačí přidat už jen například rukolu a trošku pickles.
Obměna
- Koření můžeme různě měnit. Můžeme třeba nasypat kari, nebo vyměnit tymián za libeček, provensálské aj. Pískavici můžeme vynechat.
- Místo tofu můžeme dát tempeh, seitan nebo jakoukoliv uvařenou luštěninu (doporučujeme třeba cizrnu).
- Dýně se dá nahradit batátem nebo mrkví.
Děti
- Toto jídlo je vhodné pro děti od 2 let. Pro mladší ubereme na dochucovadlech.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Dnešní rychlý chutný oběd… přidala jsem k natural rýži lněné semínko , dýni nahradila batatem a přidala fenykl …mňam👌💋
Výborné zimní jídlo 👍