Domů > Zdravé recepty > Polévky > Obědové

Polévka s divokou zeleninou a rýžovými těstovinami

Uvařeno
bez lepku
sezóna zima

Jakmile venku potkáte česnkáček, bršlici nebo kopřivu, vezměte je domů a někam je přidejte. Třeba do téhle polévky.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 kedlubna
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 1 hrst česnáčku, kopřiv a bršlice
  • 1 lžíce červené řasy dulce
  • 2 lžíce drobných rýžových těstovin
  • 1 stonek libečku
  • 3/4 litru zeleninového vývaru (horké vody)
  • špetka soli
  • koření: 1/2 lžičky mletého kmínu, 1 bobkový list
  • sojová omáčka podle chuti
  • umeocet podle chuti
  • olej

Vysokohorská turistika, fotky hor, taiji. To byly mé lásky, které jsem miloval, ale artróza kolene mi je vzala. Probl...

Postup
  1. Dáme ohřát vývar, oloupeme cibuli a omyjeme zeleninu.
  2. Cibuli pokrájíme na kostičky, mrkev nastrouháme na hrubo, kedluben na větší kostky.
  3. Na dně hrnce rozpálíme olej, přidáme na něj cibuli, sůl a krátce orestujeme.
  4. Přidáme zbylou zeleninu a koření a opět krátce společně orestujeme.
  5. Zalijeme vývarem a na mírném ohni vaříme cca 15 minut.
  6. V průběhu vaření přidáme rýžové těstoviny, aby se uvařily v polévce.
  7. Odstavíme, přidáme nasekanou divokou zeleninu, řasu a libeček.
  8. Pokud je potřeba, přidáme podle chuti umeocet nebo trošku sojové omáčky.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Obměna

  • Místo sojové omáčky můžeme dát miso pastu.
  • Divoké bylinky můžeme vynechat, nahradit jinými bylinkami či zeleninou.
  • Těstoviny můžeme vynechat nebo nahradit uvařeným obilím.

Děti

  • Polévka je vhodná už pro nejmenší děti, pouze do roka nedáváme sůl, sojovou smetanu a umeocet do 2 let všechny tyto ingredience mírně. Od 2 let mohou jíst děti stejnou polévku s námi.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

13 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
17. 9. 2024

Mnaaaaaaaaam ♥️

Mila Beata
17. 9. 2024

Zase Plha se hlásí : v ingrediencich chybí olej s v postupu není kdy a jak přidat ryzove těstoviny 😂♥️

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Cizrnový krém s houbami

Jednoduchý zahřívací krém vhodný pro podzimní a zimní období. Kořenění i pikantní, sladký i kyselý.

Kapustová zelňačka s tuřínem a batátem

Zelňačky se nám nikdy nepřejí. Děláme je na různé způsoby. Tohle je příjemná verze do chladných dnů, protože jsme do ní přidali česnek.

Dršťková polévka z běločechravky

Vynikající polévka z houby, která chutná podobně jako hlíva. Běločechratka obrovská (Leucopaxillus giganteus) je známá svými antibakteriálními účinky proti...

Luxusní zeleninový krém s medvědím česnekem

Zaujal tě recept na krémovou polévku ze zeleniny a medvědího česneku? Čeká tě snadná a chutná příprava s jarními ingrediencemi. Navíc se dozvíš tipy na var...

Luxusní krémová polévka s restovaným rozmarýnovým chřestem

Krémové polévky jsou pro nás slavnostní záležitost. A dnes jsme si ji udělali naprosto luxusní – přidali jsme do ní restovaný chřest na rozmarýnu.

Česnekovo-koprový krém z kedlubnu s kvítky šalvěje

Máte velkou úrodu kedlubnů a nestíháte je jíst? Začínají dřevnatět? Honem si z nich udělejte tenhle luxusní česnekovo-koprový krém, který i bez použití mlé...