- pár růžiček brokolice
- 4 žampiony
- 2 kostičky rýžového mochi
- 2 proužky řasy wakame
- 1 lžíce ječmenného misa
- zeleninový vývar
- na posypání: výhonky čočky
Jak připravit miso polévku s rýžovým mochi
- Dáme vařit vývar. Když přijde k varu, osolíme, přidáme nalámanou wakame, pokrájené žampiony a brokolici.
- Krátce povaříme, aby brokolice změkla. Podle vaší chuti 5-10 minut.
- Do hotové vypnuté polévky vhodíme na proužky nakrájené mochi, přidáme miso polévku a posypeme čerstvými výhonky.
Praktické
Nevíte, co je mochi? Podívejte se do slovníčku zdravých potravin.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

- My jsme použili mochi s černými sojovými boby, proto má zajímavou barvu a strukturu.
- V polévce mochi rychle změkne a je “blemcavé”, může připomínat rozvařené těstoviny.
- Mochi si můžete udělat doma nebo koupit hotové ve zdravé výživě.
- Pro bezlepkovou verzi polévky použijte rýžové nebo sojové miso.
Obměna
- Zeleninu obměňte dle vašich zásob, chuti a sezóny.
- Polévku můžete ochutit i jiným druhem miso pasty (rýžovým, shiromiso).
- Pokud máte čas navíc, můžete mochi na sucho opražit na pánvičce, pak se nafoukne a je křupavé. Ještě chutnější je ho krátce orestovat z obou stran na oleji. To je vyložené lahůdka.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Mnaaaaam ♥️
Evo, jste borci, fandím vám a moc děkuji za recepty.