Domů > Zdravé recepty > Polévky > Snídaňové

Posilující miso polévka s rýžovým mochi

Uvařeno
bez lepku
sezóna jaro

Potřebujete doplnit energii a samotná miso polévka vás nezasytí? Přidejte do ní tradiční rýžovou pochoutku z Japonska. Ideální jídlo pro vyčerpané lidi, kojící maminky, sportovce a velmi fyzicky aktivní. A pro ostatní prima změna.

Ingredience
na 4 porce
  • pár růžiček brokolice
  • 4 žampiony
  • 2 kostičky rýžového mochi
  • 2 proužky řasy wakame
  • 1 lžíce ječmenného misa
  • zeleninový vývar
  • na posypání: výhonky čočky

Kurz a členství v Klubu Jíme Jinak jsem si koupila k narozeninám. Díky výsledkům, kterých jsem dosáhla, teď vím, že t...

Jak připravit miso polévku s rýžovým mochi

  1. Dáme vařit vývar. Když přijde k varu, osolíme, přidáme nalámanou wakame, pokrájené žampiony a brokolici.
  2. Krátce povaříme, aby brokolice změkla. Podle vaší chuti 5-10 minut.
  3. Do hotové vypnuté polévky vhodíme na proužky nakrájené mochi, přidáme miso polévku a posypeme čerstvými výhonky.

Praktické

Nevíte, co je mochi? Podívejte se do slovníčku zdravých potravin.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít
  • My jsme použili mochi s černými sojovými boby, proto má zajímavou barvu a strukturu.
  • V polévce mochi rychle změkne a je “blemcavé”, může připomínat rozvařené těstoviny.
  • Mochi si můžete udělat doma nebo koupit hotové ve zdravé výživě.
  • Pro bezlepkovou verzi polévky použijte rýžové nebo sojové miso.

Obměna

  • Zeleninu obměňte dle vašich zásob, chuti a sezóny.
  • Polévku můžete ochutit i jiným druhem miso pasty (rýžovým, shiromiso).
  • Pokud máte čas navíc, můžete mochi na sucho opražit na pánvičce, pak se nafoukne a je křupavé. Ještě chutnější je ho krátce orestovat z obou stran na oleji. To je vyložené lahůdka.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

17 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
12. 11. 2024

Mnaaaaam ♥️

Evo, jste borci, fandím vám a moc děkuji za recepty.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Špičková polévka ze špiček

Tyhle malé voňavé houbičky na zahradě či na poli kdekdo přejde, protože je považuje za prašivky. Jaká škoda! Krásně voní, jsou lehce stravitelné a z obyčej...

Bezová šťáva bez cukru

Před heřmánkem smekni, před bezinkou klekni. Až tak se o bezince vyjadřují bylinkáři. Proč si tedy její kouzelnou moc neužít, když má zrovna sezónu. Vyzkou...
29
10

Dýňové máslo (bez laktózy)

Pomalu začíná být dýní všude plno… Tady je jeden sezónní recept, pokud přemýšlíte, co s nimi vymyslet. Dýňové máslo lze připravit jak ve slané, tak v...

Nakládané ředkvičky (pickles)

Nakládané ředkvičky jsou rychlým a skvělým slaným kondimentem, který chuťově i barevně oživí každý oběd nebo večeři.

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

Špagety z dýně ve stylu Pad Thai – lepší než klasické nudle!

Toto jídlo je přímo gastronomický zážitek. Rozhodně lepší než klasické Pad Thai nudle! Pokud milujete dýně a thajskou kuchyni, nažhavte troubu a upečte si ...