Domů > Zdravé recepty > Slané chuťovky

Pražené slunečnicové semínko s umeoctem

Uvařeno
bez sóji
sezóna zima

Slunečnicová semínka zakápnutá trochou umeocta je výborné zobání na stůl pro hosty.

Ingredience
miska semínek
  • hrnek slunečnicových semínek
  • 3 lžíce umeocta

Moc se nám líbil originální přístup Hanky, která nechtěla vařit zdravě jen pro sebe, ale pro celou rodinu. Nechte se ...

Postup
  1. Semínka propláchneme na sítku pod tekoucí vodou a necháme chvíli okapat.
  2. Vyklopíme je na suchou, rozpálenou pánev a za stálého míchání opražíme.
  3. Zdravé vaření? Pojď začít!

    Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT
  4. Když semínka začnou vonět a zlátnout, jsou hotová. Neměla by být příliš tmavá nebo spálená.
  5. Jakmile zezlátnou, přidáme asi 3 lžíce umeocta a promícháme.
  6. Pražíme ještě chvilku, dokud neuschnou a můžeme podávat.

Praktické

  • Směs se hodí jako netradiční občerstvení pro návštěvy, ale také na silvestra nebo jiné oslavy.
  • Hezky vypadá, když si vyrobíte různé kombinace směsí a hosté si mohou vybrat, na co mají chuť.
  • Krabička s jakoukoliv směsí se hodí na cesty nebo jako svačina.
Obměna
  • Můžete si vytvářet vlastní směsi a kombinovat jakákoliv semínka nebo ořechy.
  • Skvělé jsou také ve směsi hrozinky nebo jiné sušené ovoce.
Děti
  • Opražená semínka nebo ořechy dáváme dětem od 1,5 roku raději v rozdrcené formě kvůli nebezpečí vdechnutí.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Požehnaný den všem. Chtěla bych se s vámi podělit o jeden slunečnicový recept, který je stejně rychlý a stejně rychle snězeny:). To jsem měla takhle jednou chuť na chalvu. Upražila jsem půl kila(je nás doma 6) slunečnicových semínek v troubě na 100 stupňů asi 20 nim(Pražení není nutné. Je to moc dobré i ze syrových, nijak neupravených slunečnicových semínek.) . Pak jsem to dala do mixeru a mixovala, co zvládl. Přidala jsem do toho asi 3 lžíce slunečnicového oleje BIO, aby šla konzistence do pasty a ne do prášku. Pak jsem přendala do mísy a přidala sladěnky podle chuti a promíchávala, až vznikne taková krásná mňamózní konzistence. No a pak se jen díváte, jak to mizí. Je fajn to třeba dát do lednice, pak je hmota pevnější. Dají se z toho dělat kuličky, ale u nás se to jen ukrajovalo a ukrajovalao. Vůbec nevadí, když nemáte supr mixer a zůstane tak hrubší konzistence. N2komu to chutná i víc než ta “chalva” úplně najemno. Jen aŤ vás nenapadne, přidat sladěnku ke hmotě přímo do mixeru- to mě stálo málem motorek u mého Kitchen Aid:). Dá se tato hmota použít s troškou vody i jako korpus pod dort nebo nějaký řez. Tak zkuste. Možná už to Evka má někde na stránkách a já o tom nevím. Jestli ne, klidně z toho udělejte recepis. Všem dobrou chuť:).

Mila Beata
12. 5. 2021

Mnaaaam ♥️ Dekujeme ♥️ Prazili jsme Uz mockrat s umeoctem mnam

Ukázat další komentáře
Schovat štítky