- 9 jablek
- (volitelně: skořice, vanilka, perníkové koření nebo třeba karob/kakao)
Jak připravit RAW palačinky
- Jablka očistíme, zbavíme slupky, jádřince a nakrájíme na kousky.
- Všechny jablka (případně i s volitelným kořením) v blenderu rozmixujeme na jemné pyré.
- Pyré rozdělíme na 3 díly.
- Každý díl nalijeme na plát sušičky nebo na olejem potřený pečící papír.
- Vytvarujeme kulatý tvar palačinky.
- Sušíme na 42°C zhruba 8-10 hodin.
- Palačinky potřeme domácí nutellou, oříškovým máslem či tofu tvarohem a zabalíme do nich ovoce nebo dovnitř zabalíme makovou nebo štrůdlovou nádivku.
- Můžeme nakrájet na dílky a polít rostlinným sirupem.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Usušené palačinky vydrží v suchu a chladu několik měsíců jako čerstvé.
Obměna
- Veganské palačinky se dají udělat i z jiného sezónního ovoce nebo z kombinace několika druhů ovoce.
- Vyzkoušejte připravit také jako zdravé lívance.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář