Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty > Zálivky a dresinky

Ředkvičkové tzatziki

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Toto jarní ředkvičkové tzatziki je velmi svěží a rychlé na přípravu. Skvěle se hodí třeba jako dip k pečené zelenině nebo dalším pokrmům.

Ingredience
  • ředkvičky
  • čerstvá jarní cibulka
  • čerstvé listy česneku
  • sójový jogurt
  • sůl
  • citrónová šťáva

Měla jsem velké potíže se zažíváním a věděla jsem, že potřebuji změnu. Po počáteční krizi přišla velká úleva a já cít...

Jak připravit tzatziki z ředkviček

  1. Do kuchyňského robotu vložte ředkvičky s listy česneku. Nasekejte.
  2. Vložte nasekané ředkvičky do mísy, přidejte pár lžic jogurtu, sůl, nakrájenou čerstvou cibulku a dochuťte citrónovou šťávou. Smíchejte a uchovávejte v chladu až do použití.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Jogurt musí být kvalitní, neochucovaný a samozřejmě bez cukru.
  • Množství ingrediencí přizpůsobte počtu strávníků.

Obměna

  • Můžete přidat i jiné bylinky.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jana Altea
17. 6. 2024

Vierko, jakou prosím kupuješ značku jogurtu?

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kari z červené řepy

Červená je definitivní lék na smutek, tak si připravte kari z červené řepy a hned bude veseleji. Nevěříte?

Luxusní cizrnová pomazánka

Cizrnovou pomazánku už asi znáte. Tahle je ovšem dokonale vylepšená! Nemusíte jí použít pouze na pečivo, ale i na pečenou zeleninu nebo zeleninu čerstvou. ...

Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.

Kytičkový mrkvový krém

Krásné a chutné jídlo, při jehož servírování hraje talíř všemi možnými kontrasty. Sladké a kyselé, teplé a chladné, hedvábné a křupavé. Vyzkoušejte a dejte...

Zelený Ramen

Polévka Ramen je požitek. Dá se krásně obměňovat a tudíž není nikdy nudný.

Tofu s tahini omáčkou

Vyzkoušejte tento recept na výbornou omáčku s tofu. Je rychlá a můžete jí použít i na zeleninu nebo k čemukoliv, co vás napadne. Jako příloha je skvělá rýž...