- ředkvičky
- bílá cibule
- čerstvý česnek i s natí
- čerstvé oregáno
- citrónová šťáva
- petrželka
- jablečný ocet
- olej
- pepř
- sůl
Jak připravit dip z ředkviček
- Nasekejte cibuli, česnek, ředkvičky, petrželku a oregáno.
- Nasekanou směs dejte do misky a zalijte octem, olejem a citrónovou šťávou. Přidejte sůl a pepř a pořádně promíchejte.
Praktické
- Můžete sekat nožem nebo v sekáčku.
- Nešetřete na oleji, octu ani citrónové šťávě, výsledek má být hodně mokrý.
- Tuto zálivku můžete použít prakticky na cokoliv dle vaší fantazie. Já jsem si opekla jednoduše tempeh a polila zálivkou, k tomu třeba rýži a je to.
- Uchovávejte v lednici ve skleněné misce uzavřené víčkem dejte do lednice.
Děti
- Bez pepře a s menším množstvím oleje a soli vhodné pro děti od 2 let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Virko tak tento dip je dobrota, udelala jsem dynove kari, bulgur a osmahnuty tempeh natural,jak jsi tam psala….ted mame vyborne ředkvičky, tak jsem to musela zkusit…👍🍀🌸
Mně to chutná takto samotné 🥰