Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rizoto s mandlovým krémem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez mléka

Krémové, lahodné a na přípravu nenáročné rizoto z několika lehce dostupných ingrediencí.

Ingredience
3-4 porce
  • 300 g celozrnné rýže ribe
  • 70 g mandlí
  • 70 m sójového mléka
  • zelené fazolky
  • 3 lžíce olivového oleje na krém
  • olej
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • pažitka

V minulosti jsem se zdravou stravou koketovala, ale neuměla jsem si sestavit jídelníč...

Jak připravit krémové rizoto s fazolkami

  1. Do mixéru nasypte mandle, sůl, přidejte 3 polévkové lžíce olivového oleje, citrónovou šťávu a sójové mléko a rozmixujte na hustý krém.
  2. Uvařte fazolky a dejte stranou.
  3. Na pánvi s olejem orestujte cibuli. Pak na cibuli nasypte rýži, zalijte vodou a vařte 45 minut. Když je rýže vařená, přidejte fazolky, osolte, promíchejte a prohřejte.
  4. Nakonec do rýže přidejte krém, pořádně promíchejte a nechte provařit ještě pár minut. Pokud se vám zdá rizoto hodně husté, nařeďte ho trochou vody. Konzistence musí být krémová. Na talíři posypte pažitkou.

DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Celozrnná rýže ribe se vaří 45 minut. Je to nejlepší rýže, co jsem vyzkoušela na rizota.
  • Pro verzi bez sóji použijte jiné rostlinné mléko.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži vhodnou pro rizota.
  • Místo fazolek můžete použít cuketu.

Děti

  • S menším množstvím soli vhodné pro děti od 2 let.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

76 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Vierko, výborné, jednoduché…mňamka.
Děkujeme 😊👍
Marta

Mňam, tak to byla lahůdka 😊 Teda, ale je to syté. Zase jsem měla velký hlad a velké oči 😃 Sice jsem funěla, ale dala jsem to 😀🙈🙈🙈 Když ono to bylo tak dobré 😁 Přidala jsem ještě vařenou cizrnu. Děkujeme 😊

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Kořeněné fazole se zelím

Lahodné a zdravé rizoto s fazolemi a zelím plné chutí a vůní. Tento veganský recept určený pro celou rodinu je plný zeleniny a koření, které vás rozhodně d...

Spanakorizo – řecké špenátové rizoto

Dobrůtka inspirovaná řeckou kuchyní. Jednoduché, rychlé a lahodné jídlo. Doufám, že i vy si pochutnáte stejně, jako my.

Pečená dýně Butternut

Podzim je tu a s ním i období zapečených pokrmů. Pokud patříte mezi milovníky dýní, vyzkoušejte tuto zapečenou máslovou dýni s nádivkou ze zeleniny a čočky...

Daikon v bílé omáčce

Tento recept kombinuje jemný daikon s lahodnou krémovou omáčkou, což vytváří harmonický pokrm plný chutí. Miluji daikon připravený tímto způsobem, má úplně...

Smetanová čočka

I obyčejná čočka může být chutná a nám tato verze hodně chutnala. Věřím, že nezklame ani vás.

Černé na bílém s chřestem

Jarní recept pro milovníky chřestu a čerstvých jarních bylinek. Bezlepkové voňavé jídlo, které kromě chuťových buněk potěší i oko.