Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Rizoto s šafránovým sosíkem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji

Citrónová štáva a čerstvě namletý pepř perfektně kontrastují sladkosti pokrmu, barva a vůně šafránu dodá svěžost a potěší i oko.

Ingredience
2 porce
  • 1 vetší mrkev
  • kus batátu
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • několik lžic červený fazolí
  • 0,1 g šafránu
  • 160 g celozrnné rýže Baldo
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • citrónová šťáva
  • mletý koriandr
  • čerstvá cibulka

S váhou jsem se potýkala od ranné dospělosti. Několikrát se mi podařilo krásně shodit...

Recept na šafránové rizoto

  1. Dejte vařit rýži, 40 minut, ale nenechte úplně vyvařit vodu.
  2. Mezitím, co se rýže vaří, dejte do sekáčku batát, mrkev, cibuli a česnek. Nasekejte na hrubé kousky.
  3. Přidejte fazole, promíchejte.
  4. Na pánev dejte olej, přidejte koriandr a nasekanou směs. Restujte.
  5. Přidejte uvařenou rýži s trochou tekutiny, osolte, opepřete.
  6. V trošce vody rozpusťte šafrán a polijte jím rýži, vše promíchejte a znovu krátce povařte.
  7. Nakonec vmíchejte citrónovou šťávu a posypejte čerstvou cibulkou.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • V pokrmu nejde jen o barvu, ale i o chuť, proto volte šafrán a ne kurkumu.
  • Nezapomeňte na citrónovou šťávu nebo i trochu umeocta. Bude vyrovnávat sladkou chuť batátu a mrkve.
  • Nevynechejte ani koriandr.

Obměna

  • Použila jsem celozrnnou rýži Baldo, použijte jakoukoliv rýži vhodnou pro přípravu rizot.
  • Můžete přidat jakékoliv fazole.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

8 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Zde toto vinikající rozoto trošku jarně přizdobené. Lahodné. Slunce svítí a odráží se v takovém talíŕi. Dnes opakuji.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Spanakorizo – řecké špenátové rizoto

Dobrůtka inspirovaná řeckou kuchyní. Jednoduché, rychlé a lahodné jídlo. Doufám, že i vy si pochutnáte stejně, jako my.

Rýže s pečeným patizonem

Máte patizon a nevíte, jak byste ho připravili? Vyzkoušejte tento jednoduchý a přitom velmi lahodný recept a určitě si pochutnáte.

Burrito bowl

Chutný, sytý a svěží recept vhodný do teplých letních dní. Veganská verze, bezlepková, s čerstvě natrhanou zeleninou ze zahrádky. Nelekejte se množství ing...

Oranžový talíř

Syté jídlo, ve kterém najdete spoustu konzistencí, vůní a chutí. Postarají se o to bylinky a koření, proto je nevynechte.

Červený talíř

Jednoduché a krásně barevné jídlo s tadkou, která dodá pokrmu tu správnou vůni i chut.

Libanonský hashweh jinak

Toto tradiční libanonské jídlo je jednoduché na přípravu a má neskutečné aroma a vynikající chuť. Vyzkoušejte tuto jeho veganskou verzi a dejte vědět, jak ...