- 1 vetší mrkev
- kus batátu
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- několik lžic červený fazolí
- 0,1 g šafránu
- 160 g celozrnné rýže Baldo
- sůl
- pepř
- olej
- citrónová šťáva
- mletý koriandr
- čerstvá cibulka
Recept na šafránové rizoto
- Dejte vařit rýži, 40 minut, ale nenechte úplně vyvařit vodu.
- Mezitím, co se rýže vaří, dejte do sekáčku batát, mrkev, cibuli a česnek. Nasekejte na hrubé kousky.
- Přidejte fazole, promíchejte.
- Na pánev dejte olej, přidejte koriandr a nasekanou směs. Restujte.
- Přidejte uvařenou rýži s trochou tekutiny, osolte, opepřete.
- V trošce vody rozpusťte šafrán a polijte jím rýži, vše promíchejte a znovu krátce povařte.
- Nakonec vmíchejte citrónovou šťávu a posypejte čerstvou cibulkou.
Praktické
- V pokrmu nejde jen o barvu, ale i o chuť, proto volte šafrán a ne kurkumu.
- Nezapomeňte na citrónovou šťávu nebo i trochu umeocta. Bude vyrovnávat sladkou chuť batátu a mrkve.
- Nevynechejte ani koriandr.
Obměna
- Použila jsem celozrnnou rýži Baldo, použijte jakoukoliv rýži vhodnou pro přípravu rizot.
- Můžete přidat jakékoliv fazole.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Zde toto vinikající rozoto trošku jarně přizdobené. Lahodné. Slunce svítí a odráží se v takovém talíŕi. Dnes opakuji.