- 1 červená řepa
- 1/2 sáčku kysaného zelí bez éček nebo domácí kvašené zelí (cca 1 hrnek)
- tofunéza nebo sojanéza
- pár kapek umeocta, jablečného octa a sójové omáčky (nemusí být)
Jak připravit růžový salát
- Neloupanou řepu uvaříme v osolené vodě do měkka asi 30 minut.
- Po vychladnutí slupku sloupneme a nastrouháme jí na hrubším struhadle.
- Kysané zelí pokrájíme na menší kousky.
- Přidáme pár lžic sojanézy, nebo tofunézy a dobře promícháme.
- Můžeme dochutit pár kapkami jablečného octa, umeocta nebo sójové omáčky. Podáváme chlazený a sypeme gomasiem.
Praktické
- Pro verzi bez sóji použijeme nesójovou rostlinnou majonézu, např. z červené čočky a vynecháme sójovou omáčku nebo zvolíme jinou verzi omáčky, která neobsahuje sóju (pohanková, hrachová apod.).
Obměna
- Nebojte se zkombinovat i jiné druhy zeleniny. Stejně dobře poslouží řepa a ředkvičky nebo kedluben.
Děti
- Tento recept je vhodný pro děti od 3 let.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Komentáře
Mnam ♥️
Mnaaaaaaaaam ♥️♥️♥️