- 1 cuketa
- voda
- jablečný ocet
- citrónová šťáva
- balzamiko
- kopr
- pažitka
- rýžový sirup
- pepř
- olivový olej
- sůl
Recept na sladkokyselou cuketu
- Dejte vařit dobře osolenou vodu s octem a citrónovou šťávou.
- Nakrájejte cuketu na špalíčky a blanšírujte dvě minuty. Poté dejte do cedníku okapat.
- V mističce promíchejte několik lžic olivového oleje, pár lžiček balzamika, trochu soli, pepře podle chuti a lžičku rýžového sirupu.
- Do této marinády přidejte vychladlou cuketu, promíchejte a dejte tak na 20 minut vychladnout do lednice.
- Naservírujte na talíř, polijte marinádou a posypejte trochou kopru a pažitkou.
Praktické
- Marinádu ochutnejte a popřípadě dolaďte – víc sladkou, více kyselou, jak vám vyhovuje.
Obměna
- Snažte se nevynechat kopr, ale pokud ho nemáte rádi, dejte třeba petrželku.
Děti
- S menším množstvím soli a oleje a bez pepře vhodné pro děti od 2 let.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář