Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Rýže s bobem

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro

Opět musím děkovat zahradě, že mi dala pořádnou část mého oběda – čerstvý bob, čerstvý česnek, čerstvou petrželku a mátu, díky kterým vzniklo vynikající jídlo.

Ingredience
  • rýže ribe
  • čerstvý bob
  • čerstvý česnek
  • čerstvá máta
  • čerstvá petrželka
  • olej
  • bílý pepř
  • sůl
  • citrónová šťáva
  • citrónová kůra z bio citrónu

Jindra Motýl je můj obchodní partner. Vlastně byl. Časopis, který jsme spolu vydávali, jsme prodali, já ze společnost...

Jak připravit rýži s bobem

  1. Bob oloupejte. Polovinu bobu nechte vcelku, druhou nasekejte.
  2. Uvařte rýži ribe – trvá to 45 minut. Rýži nevysušte, musí zůstat trochu vlhká.
  3. Do pánve dejte olej, bob, nasekaný česnek, nasekanou petrželku, nasekanou mátu, nastrouhanou citrónovou kůru, sůl a pepř. Krátce osmahněte, jakmile začne vonět česnek, je to připraveno. Bob musí být téměř syrový.
  4. Do pánve přidejte uvařenou rýži, citrónovou šťávu, další čerstvou petrželku, promíchejte. Pár minut ještě dovařte a podávejte.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Množství máty dejte podle odrůdy a chuti. Moje máta rotundifolia je opravdu aromatická a peprmintová.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži nebo i těstoviny.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pepř. Dáváme pozor na možné vdechnutí celých bobů.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

10 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Prasorizo – řecký pórek s rýží

Prasorizo je přirozeně veganské jídlo, které je syté a plné chuti. Tato řecká klasika je vyrobena z hrstky jednoduchých surovin a je z ní lehký a zdravý ob...

Květák s cizrnou v lepivé omáčce

Pro milovníky koření, indické kuchyně a improvizovaných receptů. Nelekejte se ingrediencí, snažte se nic nevynechat, právě koření dává obyčejnému jídlu tu ...

Cuketové spirály

Jednoduchý a rychlý recept, ve kterém využijete nádhernou sezónní zeleninu, jako je paní cuketa.

Pečené kuskusové kuličky s šafránem

Lahodné kuličky vonící šafránem a k tomu osvěžující dip. Tento letní recept je vhodný jako lehký oběd nebo večeře a jistě potěší každého strávníka.

Šafránové rizoto

Snadné a rychlé rizoto, voňavé díky šafránu a jemné díky přidanému lískooříškovému máslu.