Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Rýžová kaše s červenou řepou a wasabi

Uvařeno
bez lepku
sezóna léto

Super snídaně pro pozdní léto a začátek podzimu. Tahle porridge vám určitě trochu připomene sushi. Velký podíl na to má gomasio, tamari a wasabi.

Ingredience
1 porce
  • 80 g kulaté rýže
  • 1 malá červená řepa
  • pár plátků červené cibule
  • 3 červená cherry rajčata
  • petržel nať
  • ume ocet
  • tamari
  • gomasio
  • wasabi
  • sůl

    Pepa si neuměl představit život bez masa nebo rohlíků. Jak to jeho žena dokázala, ž...

    Jak připravit kaši z rýže s červenou řepou a wasabi

      1. Vařte rýži po dobu 1 hodiny a 30 minut v režimu porridge v rýžovaru, nebo v hrnci tak, jak jste zvyklí.
      2. Nakrájejte červenou řepu na kostky, polijte trochou ume octa, podlijte vodou a vařte do měkka.
      3. Po uvaření rýže naservírujte do misky, přidejte  červenou řepu i se šťávou, která zůstala po uvaření. Ochuťte tamari, gomasiem a čerstvou petrželkou. Navrch nakrájíme rajčata a červenou cibuli.
      4. Sušené wasabi smíchejte s vodou a dejte trošku navrch kaše.

    Jak začít s Jíme Jinak?
    Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
    Chci začít

    Praktické

    • Červenou řepu vaříme s umeoctem, protože si zachová krásnou červenou barvu.
    • Wasabi osobně používám v prášku sušené, rozmíchám s troškou vody podle potřeby.

    Obměna

    • Obměn na rýžovou kaši je nekonečný. Namíchejte si tu vaši.

    Děti

    • Vhodné pro děti od dvou let, menším ubereme sůl a nedáváme wasabi, umeocet, gomasio ani sojovou omáčku, miminkům nedáváme ani rajčata.

    PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

    Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

    Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

    13 lidí už poděkovalo za článek.

    Komentáře

    Jaroslav Hlávka
    25. 9. 2024

    Po více jak roce je zpět tato výborná snídaně ❤️

    Kateřina
    21. 8. 2023

    Normálně mi stačí ke snídani polívka, ale dneska mě zlákal tenhle recept a jsem nadšená! Je to úplně vynikající😋

    Ukázat další komentáře

    Vyzkoušejte také

    60
    3

    Podzimní rýžová kaše

    Podzimní rýžová kaše, která vás zasytí a zahřeje. Pokud máte rádi dýni a houby, určitě si pochutnáte. Vyzkoušejte a posuďte sami.

    Sekihan se špízy

    Jednoduchý recept inspirovaný Japonskem, to je sekihan – červené adzuki s rýží. Se zeleninovými špízy s tempehem je vynikající! Tradice servírování r...
    15
    2

    Rýžový krém s houbami a tofu

    Jednoduchý, rychlý, bezlepkový pokrm, ve kterém křupavé tofu krásně kontrastuje s hedvábnou strukturou rýžové kaše, to vše báječně doladěné výraznou omáčko...

    Ostro kyselá pikantní polévka

    Vydatná pikantní polévka vonící kořením, ve které se příjemně snoubí kyselá a ostrá chuť.

    Houbové congee

    Kaše jsou jednoduché, dají se obměňovat do nekonečna, mohou být tedy pokaždé jiné a člověka nikdy nemůžou omrzet. Pokud patříte mezi milovníky hub, nenecht...

    Tofu s rýží, čočkou a zeleninovou zálivkou

    Lahodné, bezlepkové, rychlé, barevné, chutné … Tofu s tímto dipem je pochoutka. Dip lze přizpůsobit podle sezóny a dostupné zeleniny.