Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Salát s limetkovou zálivkou a vlčím mákem

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

Vlčímu máku se u nás na zahradě daří lépe než všem původně plánovaným květinám a zelenině. A protože jeho lístky jsou krásně barevné a jedlé, přidáváme je všude tam, kde jim neublíží teplo a kde budou krásně vypadat. Jejich chuť je tak jemná, že je tam spíš uvidíte než ucítíte. Na návštěvu to rozhodně udělá dojem.

Ingredience
pro 4 porce
  • 2 listy hlávkového salátu
  • 2 ředkvičky
  • 2 polníčky
  • 2 listy ledového salátu
  • 4 květy vlčího máku
  • 2 lžíce rostlinného jogurtu
  • šťáva z 1/2 limetky

Roky jsem se potýkala s migrénami, oslabenou imunitou, trávicími potížemi. Od 45 let jsem začala nenápadně tloustnout...

Postup
  1. Omyjeme zeleninu a nakrájíme na menší kusy, ředkvičky nakrájíme na plátky.
  2. Z květů vlčího máku obereme jen květní plátky, středy s pylovými tyčinkami a pestíky odstraníme.
  3. Do mísy dáme všechnu pokrájenou zeleninu, přidáme jogurt a šťávu z limetky a dobře promícháme.

Obměna

Ráda přidávám čerstvé bylinky. Do takového salátu přidávám jednou kopr, jindy koriandr nebo čerstvou mátu. Prostě co zahrada dá.

Děti

Salát dáváme dětem cca od 2 let, menším dětem dáme syrovou zeleninu zvlášť. Ředkvičky většinou malé děti odmítají.

Zdravé vaření? Pojď začít!

Možná zjistíš, že to za lepší zdraví a postavu stojí. Jako už 20.000 lidí před tebou! PROHLÉDNOUT

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

11 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
22. 10. 2024

Mnaaaaaaaaaam ♥️ kratce rychle aktualne
Velmi jednoduche a přitom pětihvězdičkový luxus

Vidíte, Neli, a já měla pocit, že už jsou na stránkách naše mističky okoukané. Jenže další nádobí už by ani nebylo kam dát :-)

Ukázat další komentáře
Schovat štítky

Vyzkoušejte také

Nakládaná cuketa – kvašáky

Cuketové kvašáky nám moc chutnají. Vlastně sotva poznáme rozdíl od okurkových. Naučila nás je kamarádka Jitka, a protože máme vždycky víc cuket než okurek,...

Nakládaná cuketa – na delší skladování

Cuketové kvašáky jsou rychle hotové a chtějí také celkem rychle zkonzumovat. Je tu však jednoduchá finta, jak si je připravit trvanlivé na celou zimu, když...

Ředkvičky naložené v nálevu s ume octem

Vodní pickles s ume octem je velmi jednoduché a velmi chutné. Skvěle se hodí pro případ, že vám vyroste mnoho ředkviček najednou a nestíháte je konzumovat....

Letní salát s jedlými květy

Letní saláty jsou jednoduché a krásné. Jedlé květy jim dodají na eleganci a některé i na vůni a speciální chuti. Jako třeba žluté denivky, které vůní připo...

Nakládaný patizon à la kvašáky

Patizonové kvašáky jsou snadné na výrobu a je to skvělý způsob, jak zužitkovat nadúrodu nebo jak zpracovat tužší kousky. Patizon sám o sobě nemá výraznou c...

Kvašáky – nakládané okurky

Okurkové kvašáky jsou velmi zdravé a skvěle osvěží každé jídlo. Recept je jednoduchý a můžete si tak připravit zásobu laktobacilů na celý další rok. Snadno...