Domů > Zdravé recepty > Zelenina a saláty

Salát z vodnice, polníčku a cherry rajčátek

Uvařeno
bez sóji
sezóna léto

S jarem se snažíme postupně přidávat víc čerstvé zeleniny. Salát má být křupavý a osvěžující, což krásně doplní kompletní talíř.

Ingredience
pro 4 porce
  • 1 větší vodnice
  • hrnek polníčku
  • 4 cherry rajčátka - žlutá a červená
  • 2 lžíce rostlinné smetany
  • lžíce šťávy vymačkané z citronu
  • 1 lžíce umeocta

U nás doma se jí jinak. Všechno to začalo v roce 2011, když mě srazilo jakési autoimunitní onemocnění. Tři roky jsem ...

Postup
  1. Vodnici nakrájíme na špalíčky nebo nastrouháme na hrubém struhadle, rajčátka nakrájíme na čtvrtinky, polníček omyjeme a necháme okapat.
  2. V hrnku dohladka rozmícháme rostlinnou smetanu, citronovou šťávu a umeocet.
  3. Zálivku důkladně smícháme s nastrouhanou vodnicí, polníčkem a rajčátky.

Obměna

Místo vodnice můžeme použít kedluben nebo daikon, také je možné ještě přidat strouhanou mrkev. Místo polníčku použijeme rukolu. Můžete také přizdobit naklíčenou čočkou, mungem nebo řeřichou.

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Děti

Bez zálivky můžeme salát podávat už od roka. Se zálivkou zhruba od 2 let.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

5 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Mila Beata
13. 8. 2024

Mňáááááááááááám ❤️

Krákora
12. 5. 2018

Než jsem se nechala strhnout k obšírnému komentáři, chtěla jsem se vlastně zeptat :-), pokud si připravím domácí obilné mléko bez vaření (my rádi ovesné, tj. nabobtnalé vločky mixnu a pak vytlačím), je to vhodné ke konzumaci zasyrova? Obvykle sice pro sebe jako dospěláka použiju i do kafe, když mám zrovna hotovo, ale jinak vždy k tepelné úpravě = polévky, omáčky, tam jsem brala, že se to tepelně upraví a neřešila jsem. Mohla bych nekoupenou vyrobenou za syrova používat do salátů, nebo je to nevhodné? Moc díky a nejen za reakce, ale za tohle všechno. Ohromný kus práce a neustálý zdroj inspirace.

Ukázat další komentáře