Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Šalotky z fritézy

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
bez cukru

Udělejte si skvělou přílohu nebo salát z těchto lahodných šalotek z fritézy! S balzamikovým octem a čerstvými bylinkami budou šalotky dokonalé. Skvělý recept pro horkovzdušnou fritézu, který si zamilujete!

Ingredience
  • několik šalotek
  • pár hřebíčků
  • rozmarýn
  • majoránka
  • tymián
  • šalvěj
  • balzamikový ocet
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Jana si roky myslela, že kravské mléko je zdravé a důležité. Zkušenost s dcerou, která byla stále nemocná ji ukázala ...

Recept na šalotky z fritézy

  1. Očistěte šalotky a rozdělte na polovinu.
  2. Do pekáčku, který se vejde do horkovzdušné fritézy dejte šalotky, olivový olej, osolte, opepřete, podlijte vodou, přidejte bylinky a hřebíček.
  3. Pečte v horkovzdušné fritéze na 195°C po dobu 15 minut.
  4. Poté přidejte balzamikový ocet, nastavte teplotu na 190°C a dopečte 4 minuty.
  5. Pečené šalotky dejte na talířek a přes cedníček přeceďte šťávu z pečení na šalotky.
  6. Posypejte tymiánem.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Doba pečení může být jiná, bude záležet na velikosti šalotek.
  • Použijte čerstvé bylinky.
  • Nevynechte balzamikový ocet.

Obměna

  • Můžete přidat i jiné bylinky dle vaší chuti.

Děti

  • Větším dětem.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Fazolový salát

Myslím, že tento recept na lahodný fazolový salát neurazí ani muže. Cibule a fazole, to je chlapská kombinace, alespoň můj manžel to tak má moc rád. Věřím,...

Hibachi cukety

Cuketa v teryiaki omáčce připravená ve woku je lahodné jídlo, na kterém si pochutnají milovníci asijské kuchyně a pikantních chutí.

Gaji Bokkeum

Recept pro milovníky korejské kuchyně a pikantního jídla. Korejská klasika vhodná pro léto.
25
10

Korejský mrkvový salát

Jednoduchý a rychlý recept, který určitě v létě přijde vhod. Pokud máte ve zvyku připravovat si různé buddha bowls, tento salát do nich můžete perfektně up...

Cizrnové Marry Me

Původ receptu, toho originálního Marry Me, není znám. Pravděpodobně se zrodil v USA a měl obrovský úspěch. Recept dělá čest svému jménu. Je tak dobrý, že k...

Italský podzimní salát

Pokud hledáte osvěžující podzimní pokrm, tento salát je to pravé. Klasická italská kombinace nahořklé červené čekanky – radicchio rosso s hruškou. Pr...