- několik šalotek
- pár hřebíčků
- rozmarýn
- majoránka
- tymián
- šalvěj
- balzamikový ocet
- olivový olej
- pepř
- sůl
Recept na šalotky z fritézy
- Očistěte šalotky a rozdělte na polovinu.
- Do pekáčku, který se vejde do horkovzdušné fritézy dejte šalotky, olivový olej, osolte, opepřete, podlijte vodou, přidejte bylinky a hřebíček.
- Pečte v horkovzdušné fritéze na 195°C po dobu 15 minut.
- Poté přidejte balzamikový ocet, nastavte teplotu na 190°C a dopečte 4 minuty.
- Pečené šalotky dejte na talířek a přes cedníček přeceďte šťávu z pečení na šalotky.
- Posypejte tymiánem.
Praktické
- Doba pečení může být jiná, bude záležet na velikosti šalotek.
- Použijte čerstvé bylinky.
- Nevynechte balzamikový ocet.
Obměna
- Můžete přidat i jiné bylinky dle vaší chuti.
Děti
- Větším dětem.
PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?
Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!
Buďte první, kdo napíše komentář