- 1 dlouhá okurka
- trocha sečuánského pepře
- olivový olej
- petrželka
- kajenský pepř
- sůl
Na zálivku:
- 1 lžička mirinu
- 1 lžička tamari
- 1 plná lžička rýžového sirupu
- 3 lžíce vody
- sezamové semínko
- prolisovaný česnek
Recept na sečuánskou okurku
- Okurku nakrájejte na kolečka, osolte a nechte vypotit.
- Ingredience na zálivku pečlivě promíchejte.
- Na pánev dejte olivový olej, sečuánský pepř a vypocenou okurku. Osmahněte asi 8 minut.
- Poté přidejte zálivku, zvyšte plamen a dovařte. Ke konci přidejte sezamové semínko.
- Nakonec posypte petrželkou a trochou jemně pálivé papričky. Použila jsem kajenský pepř.
Praktické
- Nerozvařte okurku, musí zůstat křupavá.
- Nevynechat sečuánský pepř!
- Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari, např. hrachovou, cizrnovou nebo pohankovou.
Obměna
- Místo olivového můžete použít sezamový olej.
Děti
- Větším dětem.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář