Domů > Magazín > Žijeme jinak

Semena času – festivalový film č.7

Tento film z letošního festivalu dokumentárních filmů o jídle nás zavede až na Špicberky. Právě tam leží semenná banka, ve které jsou uloženy tisíce odrůd semen. Proč? Vydejte se zemědělcem-průkopníkem Cary Fowlerem z Říma, do Ruska a za polární kruh a pochopíte, o jak důležitou hru se tu hraje. O naši budoucnost.

Seeds of Time | Sandy McLeod | USA | 2013  | anglicky / české titulky | 77 min

Pokud chcete mít představu, co vás ve filmu čeká, pusťte si upoutávku:

Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

 

O filmu

O nutnosti chránit genetickou rozmanitost plodin a o jedné z nejlépe chráněných bank světa – semenné bance na Špicberkách. Chystá se pořádná bouře a zemědělec-průkopník Cary Fowler závodí s časem, aby zachránil budoucnost našich potravin. Genové banky se hroutí, neúroda způsobuje nepokoje vyvolané hladem a stupňující se vlivy změny klimatu dopadají na zemědělce po celém světě. Fowlerovo putování z Říma do Ruska a nakonec až za polární kruh nám může dát odpověď na to, jak zachránit zdroj, bez kterého nedokážeme žít: osivo.

Diskuse

Debatu o osivech obohatí Klára Hrdá, zakladatelka projektu Semínkovna – sázej, sklízej, sdílej v ČR.

Iniciativa vznikla na podporu svobodného sdílení osiva, domácího semenaření a přírodního zahradničení.

Kdy a kde film uvidíte

Všechny filmy budou zdarma vysílány v rámci festivalového týdne od 22. do 28. ledna 2018  na Jíme Jinak. Čeká vás 8 skvělých snímků. Můžete si je v rámci festivalového týdne pustit kdykoli z pohodlí vašeho domova na vašem počítači. Stačí si rezervovat vstupenku zdarma.

 

PS: Přemýšlíš jak zlepšit postavu a své zdraví?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

Buďte první, kdo poděkuje za tento článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Krémové rizoto s fazolemi

Rychlý a jednoduchý recept z mála ingrediencí, který doufám bude chutnat i vám. Krémové rizoto s fazolemi a hlívou, skvělá kombinace chutí a zdravých ingre...

Vrstvený koláč bez lepku

Máte rádi rychlé a jednoduché dezerty z pár surovin? Pak zkuste tento vrstvený koláč. Věřím, že budete příjemně překvapeni.

Tak trochu jiný bezlepkový dortík

Ač tento dortík může vypadat na pohled složitě, věřte, že příprava je jednoduchá. Tento bezlepkový dezert můžete ozdobit dle fantazie.

Plněná roláda s pestem a tofu

Věrná alternativa klasických plněných masových rolád ve veganské variantě. Doporučujeme podávat s “bramborovou” kaší :-)

Co můžeme ještě vysévat na záhonky?

Už je to tady, doba, kdy už můžeme vysévat různé druhy zeleniny přímo na záhon. My už naseto máme, a co vy? Už jste si nakoupili semínka? Udělali si osevní...

Jarní rýže

Svěží jarní jídlo, které hraje barvami. Jednoduché a přitom tak lahodné! Vyzkoušejte a dejte vědět, jak vám chutnalo.