Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Sladké cibulky s umeboškou

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna zima

Cibule obsahuje mnoho dobře využitelného vápníku a tohle je skvělý způsob jak si servírovat. Slaďounké cibulky s umeboškou milujeme my i děti a návštěvy je považují za něco luxusního. Vyzkoušejte!

Ingredience
  • menší cibule
  • umeboshi švestička
  • voda
  • lísteček bazalky či petržele na ozdobení

Vždy jsem byla větší dítě a táhlo se to se mnou celý život. Nenáviděla jsem svoje tělo, vyzkoušela jsem všemožné diet...

Jak připravit plněné cibulky

  1. Cibule oloupeme, pro každého strávníka jednu.
  2. Do menšího kastrolku dáme trochu vody, cca 2 cm na výšku.
  3. Do vody poklademe cibule, na vrch dáme každé kousek umebošky jako čepičku, jedna umeboška vystačí zhruba na 3 cibule.
  4. Přiklopíme a vaříme cca 20 minut, až jsou cibule uvařené, to znamená měkké a sklovaté.
  5. Uvařené cibule opatrně přesuneme na talíř a můžeme je ještě dozdobit čerstvými zelenými lístky bazalky či petržele.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Takto upravené cibule můžeme požít jako chuťovou perličku k jinak naprosto obyčejnému a zdánlivě nezajímavému jídlu. Fungují v podstatě jako kondiment.
  • Je vhodné cibulky trochu seříznout, aby ve vodě držely a neskácely se na bok. Uvařily by se i tak, ale čepička z umebošky by spadla do vody a ztratila část své pikantní slanokyselé chuti.

Obměna

  • Použít můžete klasickou žlutou cibuli, ale vyzkoušejte i cibuli bílou nebo červenou. Na talíři docílíte opět zajímavého vizuálního efektu a budou chutnat každá trochu jinak.

Děti

  • Dětem do 2 let není vhodné dávat běžně umebošku k jídlu, je příliš slaná. Ani ji většinou nechtějí. Není ale nejmenší problém jim cibuli takto upravit a podávat klidně už od roka i dříve, když už jedí bez problému kořenovou zeleninu. Cibule je sladká, bude jim chutnat.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Se změnou jídelníčku jsem se zbavila mnoha zdravotních potíží, se kterými si medicína nevěděla rady 30 let. Jídlo, vaření, psaní a šíření zdravého životního stylu se stalo mojí vášní. Je mi čím dál lépe a konečně mám své zdraví ve svých rukách. Celý příběh

10 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Jeronýmka
16. 11. 2022

Dobrota 🙂

Jíme Jinak
20. 9. 2013

Konečně jsem je také zkusila, fakt jsou lahodně sladké, že i moje dítě je snědlo s chutí a chtělo ještě.

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

23
8

Pikantní kvašené cuketové řezy

Křehké a lahodné rychle naložené cukety. Alternativa kvašených okurek, která se skvěle hodí ke každému jídlu jako bohatý zdroj enzymů, vitamínů a minerálů ...

Pikantní kari omáčka

Tato jednoduchá omáčka u mého muže naprosto zabodovala! Lehce pikantní pro něj, dýňová kvůli mě. Jedním slovem lahoda.
21
3

Orientální cuketové dobrodružství

Vydejte se na kulinářskou výpravu do Orientu s jednoduchou a rychlou cuketovou omáčkou! ️Sladká chuť kokosového mléka, ostrá nota zázvoru a svěží citrusový...

Pesto z medvědího česneku a vlašských ořechů

Další recept na výborné pesto z mědvědího česneku, které vám vydrží i několik měsíců.

Kváskové placky s medvědím česnekem (bez lepku)

Přirozeně bezlepkové placky s medvědím česnekem chutnají malým i velkým.

Jahodovo-rybízový zmrzlinový krém

V horkých dnech přijde k chuti zmrzlinový krém z ovoce a ořechů.