
- 350 g jemně mleté pšeničné mouky – celozrnné, hladké nebo mix
- 200 g másla nebo rostlinného tuku Alsan Bio
- 140 g Ječmenného sladu
- citrónová kůra z 1 biocitronu
- náplň: extra džem bez cukru
Postup
- Všechny ingredience smícháme a na vále propracujeme ve vláčné těsto, které dáme do chladu odpočinout.
- Vyválíme placku cca 3 mm vysokou a vykrajujeme z ní tvary.
- Pečeme mírně na 160 °C do lehkého nahnědnutí.
- Pozor, musíme hlídat, protože díky celozrnné mouce a sladu má těsto nahnědlou barvu už od začátku!
- Kolečka slepíme marmeládou a necháme několik dní uležet na bezpečném místě.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Tyto kolečka jsou naprosto úžasný, krásně se s těstem pracuje. Nechávám v chladu cca 10 minut.
:)
Zdravím, těsto v ledničce opravdu dost ztuhne, ale stačí teplo vlastních rukou a vašeho pokoje. Stačí chvíli počkat a pak se s ním ” pomazlit”:-). Jinak doporučuji nepřipravovat moc dopředu, raději nechat v chladu jen chvíli, do lehkého zatuhnutí. Přeji mnoho zdaru při dalším pokusu!:-) M.