Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Smažená quinoová směs s houbami a chilli

Uvařeno
sezóna zima

Luxusní, zahřívací, mírně pikantnější jídlo, kterým jistě potěšíte zejména muže a všechny milovníky hub a chilli. A navíc je hotové během pouhých 15 minut!

Ingredience
na 1 porci
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 větší mrkev
  • kousek pórku
  • 1-2 žampiony
  • 0,5 lžičky mletého chilli
  • 1 lžička houbového koření RAMRAM (případně i více dle chuti)
  • 2 lžíce shoyu
  • uvařená quinoa (cca 50 g)
  • 1/4 uzeného tempehu

Po dvou potratech jsem už nedoufala v úspěch, ale díky změně stravy jsem znovu otěhotněla a narodil se nám krásný zdr...

Luxusní, zahřívací, mírně pikantnější jídlo, kterým jistě potěšíte zejména muže a všechny milovníky hub a chilli. A navíc je hotové během pouhých 15 minut!

🌞 TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Postup

  1. Mrkev si nakrájíme na sirky, pórek na tenká kolečka, tempeh na kostičky a žampiony na plátky.
  2. Ve woku si rozehřejeme olej, přidáme mrkev, pórek, žampiony a tempeh a restujeme, až zelenina trošku změkne.
  3. Přidáme chilli a houbové koření a vše za stálého prohazování orestujeme.
  4. K zelenině přidáme uvařenou quinou a shoyu a ještě 2 minuty prohřejeme.
  5. Podáváme posypané zelenými natěmi a spolu s kvašenou zeleninou a kouskem syrového salátu.

Obměna

Místo quinoi můžete dát i rýži nebo třeba jáhly. Tempeh klidně nahraďte uzeným tofu. V receptu je výborná jakákoliv zelenina, která se používá na čínu – např. fazolky, bambusové výhonky, zelí, paprika atp. Pro obměnu receptu zkuste přidat i arašídy, kešu nebo třeba oloupané mandle (oříšky dejte na rozpálený wok přímo se zeleninou).

 

PS: Jde zdravě hubnout a normálně jíst?

Pojď to zjistit! 😁 Tisíce lidí shodily 5 kg za 14 dní - zdravě, bez deficitu, dřiny a chemie. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček, který tě zbaví zadržované vody a nastartuje tvůj metabolismus. Naskoč do letní výzvy a začni!

Zdravé recepty, zdravé vaření a životní styl. Tisíce receptů zdarma. Co víme, sdílíme! :-)

15 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Tak tohle jídlo bylo prostě skvostné😋! Místo tempehu jsem použila uzené tofu a přidala cibuli. Určitě jsem to nevěřila naposledy. Vynikající!

Mila Beata
8. 9. 2023

Mnam vy ni ka ji ci, rychlovka a mnam dobrota

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Jarní kuskus s ředkvičkou a divokou zeleninou

Do jarního kuskusu můžete přidat všechno, co zrovna kolem raší. V tom našem je pořádná porce kopřivy, bršlice a česnáčku. Jídlo je raz dva hotové a velmi c...

Nákyp s černými fazolemi

Zapékané nákypy v chladných dnech příjemně zahřejí. Černé fazole posilují ledviny a červená řepa je dobrá na krev. Vyzkoušejte, jak chutnají společně zapeč...

Kokosové stew z mrkve, dýně a mangoldu

Slaďounká zelenina s vůní kokosu se hodí na kaši k snídani i na večeři.

Chalupářské ražničí bez masa

Na těchto zdravých špízech si jednak si skvěle pochutnáte, ale navíc ani neohrozíte vaši postavu do plavek a s jejich přípravou si nemusíte příliš lámat hl...