Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Luštěniny

Špagety s fazolemi

Uvařeno
bez sóji

Do tohoto receptu jsem zužitkovala nožičky hlívy a listy daikonu ze zahrady. Pokud máte vařené fazole, je to velmi rychlý recept.

Ingredience
  • 1 porce vařených fazolí borlotti
  • olej
  • listy daikonu
  • čerstvý česnek
  • čerstvá majoránka
  • pórek
  • nožičky hlívy
  • růžový pepř
  • sušený kajenský pepř
  • mletý zázvor
  • sůl
  • 1 zarovnaná lžíce mandlového másla
  • voda podle potřeby
  • špagety
  • posypka microgreens

Přestože jsem se po léčbě srdce dostal znovu do kondice a mohl jsem zase sportovat, na váze to nebylo znát. Díky změn...

Recept na špagety s fazolemi

  1. Uvařte špagety.
  2. Do pánve (jako na fotografii) dejte olej, nakrájený pórek, nakrájené nožičky hlívy, česnek, majoránku a nasekané listy daikonu.
  3. Přidejte také kajenský pepř a lehce drcený růžový pepř.
  4. Na mírném plameni vše zlehka osmahněte.
  5. Osolte, promíchejte, podlijte vodou a pár minut povařte.
  6. Mandlové máslo rozpusťte v několika lžících vody.
  7. Přidejte fazole, mandlové máslo a pár minut povařte.
  8. Přidejte špagety, zvyšte teplotu a vše zprudka povařte.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Podle hustoty mandlového másla volte množství vody.
  • Pokud se vám zdá pokrm hustý, můžete naředit trochou vody ze špaget.
  • Pro verzi bez lepku použijte bezlepkové špagety nebo jiné těstoviny.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv těstoviny.
  • Můžete použít jakékoliv fazole.
  • Místo listů daikonu můžete použít různé natě, samozřejmě pouze nestříkané bio.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

9 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Milá Vierko,
zaujaly mne Tvoje fazole dle barvy. Zjistila jsem, že je mám ve spíži v plechovce. Špagety už jsem také delší dobu neměla. Houbičky, sice žamoiony, se povalovaly načaté v lednici, zase v plechovce. Takže už nechybělo skoro nic. Zelené jsem různě nahradila co dům a jarní zahrada dala, vč. kopŕiv a listů mladé pampelišky. Výsledek jsem snědla rovnou z pánvičk. Nač špinit další nádobí. Nemůžu pálivé, takže jídlo bylo maličko “mdlé”. A stejně jsem si opět pochutnala. Uvařeno do 10 min. Nejdéle jsem čekala než se začne vařit voda na špagety. No, to je vařeníčko pro někoho, kdo celý život nerad vaří! Vřelé díky za další rychlorecept. A běžím na zahradu. Olga

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Italská zuppa jinak

Hustá italská polévka v upravené verzi, obohacená o skvělou a velice zdravou zeleninu, kterou většina Italů nezná – tuřín. Tato zelenina je doslova n...

Špaldová míchanice

Jednoduché a lahodné pikantní jídlo, skvělé jako rychlý oběd nebo večeře. Pokud se budete držet receptu, nevynecháte koření a další důležité ingredience, u...

Podzimní pohanka

Pohanka je skvělá pseodobilovina se zahřívacím efektem a je proto vhodná pro chladné dny. Zkuste ji v této úpravě s pečenou zeleninou, houbami a fazolemi.

Veganská flákota

Pokud si v kuchyni rádi hrajete, pak je tento recept přesně pro vás. Marinovaná hlíva chytne perfektní masovou konzistenci a červená řepa se postará o zbyt...

Zimní Kung Pao (vegan)

Pikantní voňavé jídlo, které vás zahřeje, taková je tato variace na oblíbené Kung Pao. Dejte vědět, jak vám chutnalo.

Fazolový nákyp

Tento recept je něco mezi nádivkou a nákypem, je velmi dobrý i vychladlý s jakoukoliv zeleninou nebo salátem. Ideální jídlo pro přechod mezi létem a podzim...