- 1 hrnek špaldového kernotta (160 g)
- 2 hrnky vody
- sůl
Jak uvařit špaldové kernotto
- Kernotto propláchneme a zalijeme dvojnásobkem vody.
- Dáme vařit a přidáme sůl.
- Vaříme na mírném plameni do vstřebání vody asi 30 minut, pokud chceme mít kernotto křupavé. Do měkka trvá doba varu 40 – 50 minut.
- Během vaření nemícháme! Jinak se kernotto připálí.
Praktické
- Pokud máte čas, je lepší kernotto na pár hodin namočit. Délka varu se pak zkrátí.
Obměna
- Do kernotta můžete přidat různé druhy semínek, jako dýňové, slunečnicové, sezamové nebo lněné semínko.
Děti
- Kernotto je z obroušené špaldy, což je druh pšenice a obsahuje lepek. Proto ho podáváme dětem až od 1,5 roku a vaříme ho hodně do měkka.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Ahoj, špaldové kernotto jsem ve zdravé výživě nesehnala. Vůbec nevěděli, že to existuje. 😏
Výborný s hlívou na cibulce, k tomu nishime, uzený tofu, cuketéza..😋