- zelí
- sójová omáčka tamari
- olivový olej
- lisovaný česnek
- sladká paprika
- pepř
- sůl
- voda
- konopná semínka
- čerstvá petrželka
Jak připravit steak ze zelí
- Velmi jednoduché. Zelí nakrájejte na plátky.
- V míse smíchejte sójovou omáčku, česnek, papriku, pepř a olej a zelí potřete z obou stran
- Vložte do trouby a pečte. Když je vršek dobře upečený a vybarvený, otočte a znovu namažte omáčku. V polovině vaření můžete také polít trochou vody.
- Na talíři posypte petrželkou a konopnými semínky.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Pečte na teplotu asi 200 stupňů.
- Podle nutnosti ho můžete během pečení i trochu podlévat, ale opravdu malinko aby se nerozvařil. Steak má být měkký, ale musí držet pohromadě.
- Vybírejte pevné hlávky zelí, střední velikosti.
Obměna
- Zkuste červené zelí.
- Olej můžete dát i jiný, skvěle se hodí sezamový.
- Takto se dá připravit i květák.
- Posypka může být i s mandlemi, piniovými oříška, prostě něco křupavého.
Děti
- Nutno ubrat koření a sůl.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Skvělý recept, dělám již podruhé. Zelí můžu jíst jen tak, samotné, protože zelí miluju. Dokonale se hodí např. šťouchané brambory. Jsem vegan, takže pro mne naprosto vyhovující a chutné jídlo. Děkuji. 😁
Vyzkoušela jsem tento recept, chuťově dobré, ale i když jsem pekla dlouho, přesto zelí nebylo měkké. Zdá se, že bych to musela nechat péct velice dlouho. A to nemám ráda, protože tím pádem je zelí při 200°C vysušené a navíc je vršek lehce připálený, tím pádem hořký. I když jsem trochu musela přilít vodu, i přesto bylo zelí neuvařené.