Podzim

Špagety Vegarbonara 2.0

Další zdravá verze oblíbeného italského receptu, tentokrát s lahodným dýňovým krémem.

Katalánská čekanka- Cichorium intybus

Katalánská čekanka je úžasná zelenina, kterou si můžete vypěstovat i sami. Je bohatá na živiny a využijete ji do salátů i teplých pokrmů.

Zuppa farinata toscana – toskánská polévka farinata

Polévka z černé kapusty, fazolí a kukuřičné mouky. Patří k chudé tradici, navazuje na vznik a šíření slavnější ribollity a prochází různými úpravami v závi...

Smaženky nejen do omáček

Smaženky jsou takovou slanou chuťovkou, ale lze je využít i do omáček. A nebo jen tak třeba na oslavy jako finger food, skvěle chutnají s různými dipy.

Mandlový zeleninový krém

Příjemná jemná chut, jednoduchá příprava a málo ingrediencí. Jemný zeleninový krém, který vás zasytí a pohladí vaše chuťové buňky.

Brokolicová pečená placka

Tato vláčná bezlepková placka z brokolice je rychlá na přípravu a můžete ji jíst jen tak samotnou třeba na svačinu nebo jako přílohu k různým pokrmům dle v...

Hlíva na fenyklu

Recept pro milovníky rychlých a jednoduchých jídel – lahodná hlíva na fenyklu. Stačí nasekat, smíchat, restovat a posypat posypkou a zdravé chutné jí...

Pohankové rizoto s hlívou a brokolicí

Houby pořád rostou, tak neváhejte a zkuste toto lahodné podzimní rizoto.

Čočkové slané krekry

Výborná slaná chuťovka, něco mezi sušenkami, krekry, placičkami, prostě ke slanému mlsání. Je skvělá třeba s hummusem.

Hlíva s omáčkou z kaparů a růžového pepře

Výborná pečená hlíva doplněná dipem, který můžete využít i k jiným receptům.Tento dip si můžete přizpůsobit vaší chuti a měnit konzistenci podle toho, na c...

Červené fazole s čekankou

Vyzkoušejte tuto výbornou směs fazolí a čekanky, kterou skvěle doplňuje pečená dýně a pohanka. Určitě si pochutnáte.

Gratinovaná hlíva s krémem

Jednoduchý a rychlý recept, na kterém si jistě pochutnáte. Houby jsou vynikající skoro ke všemu, např. k plackám a z krému můžete snadno připravit klasicko...