Rýžové miso
Hlavní jídla
klub
15
7
Donabe s knedlíčky
Recept připravený v hrnci Donabe, který miluji. Ráda s ním vařím, ráda s ním jím, protože mi uchová jídlo horké až do posledního sousta. Jednoduchý a snadn...
198
18
Miso pasta – co to je a jak ji použít pro zdraví a detoxikaci
Miso pasta patří doslova mezi zázračné potraviny. Její chuť je natolik skvělá, že pozvedne každou polévku či pokrm o několik řádů výš. Kromě toho má celou ...
20
4
Dušený daikon
Máte rádi daikon? Jemný, měkoučký a s lahodnou omáčkou je to můj favorit. Doufám, že bude chutnat i vám.
122
26
Černé fazole podle Elly
Jednoduché a rychlé jídlo, které jistě potěší i konvenční strávníky. Skvělé jako rychlá večeře, třeba s kouskem kváskového chleba nebo různými plackami.
31
9
Zahřívací bezpluchý oves
Základ tohoto receptu je bezpluchý oves. Jídlo je krásně krémové, není třeba žádného zahušťovaní, je příjemně kořeněné a zahřívající.
17
2
Zapečený talíř
Chuťově vynikající a jednoduché jídlo. Jen navrstvíte jednotlivé vrstvy do formy, dáte do trouby a v mezičase si můžete připravit třeba chutný salátek.
16
18
Sladká zelenina s kokosovým mlékem na způsob Nishime
Rychlé a výborné zeleninové jídlo v léčebném a lahodném japonském stylu nishime. Jako stvořené do chladnějších dnů. Zahřeje, zasytí a pohladí :-)
klub
28
9
Miso pasta pod lupou: vše, co o ní potřebujete znát (2. díl)
Jak se miso vyrábí, jaké jsou jeho druhy, jaké má účinky na naše zdraví a jaké prospěšné látky obsahuje, jsme si řekli již minulém dílu. Dnes se dozvíte, k...
klub
35
13
Miso pasta pod lupou: vše, co o ní potřebujete znát (1. díl)
Miso pasta patří doslova mezi zázračné potraviny. Jeho chuť je natolik skvělá, že pozvedne každou polévku či pokrm o několik řádů výš. Má spoustu léčivých ...
115
Využití miso pasty v kuchyni: 8 tipů, kde udělá skvělou chuť
Miluji miso pastu a našla jsem pro ni uplatnění nejen v miso polévce, ale v mnoha různých jiných jídlech a receptech, kterým dodá ještě o level lepší chuť....
18
5
Tofu sýr v japonské úpravě Misozuke
Máte rádi sýry? Pak zkuste tuto japonskou alternativu v podobě marinovaného tofu v misu. Je to dobrůtka! Takto upravený “sýr” je skvělá ingredi...