- 1 kukuřičný klas
- tempeh
- žlutá cuketa
- extra panenský olivový olej
- bílá a černá sezamová semínka
- tamari
- pažitka
- sůl
Jak připravit vařenou kukuřici s tempehem a cuketou.
-
- Kukuřici uvařte v tlakovém hrnci. Doba vaření bude záviset na stupni zralosti kukuřice, počítejte cca 1 hodinu.
- Do pánve nalijte olej, rozpalte ho, přidejte tempeh nakrájený na kostičky, cuketu na kostičky a sezamová semínka. Lehce osolte, tempeh a cuketu opečte a poté polijte tamari. Posypejte pažitkou.
- Z uvařeného klasu nožem oddělte zrna a smíchejte s tempehem a cuketou.
Praktické
- Čím mladší kukuřice, tím kratší doba vaření.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu nebo domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.
- Bloody je starý typ kukuřice pěstované ve Spojených státech od roku 1845. Rostliny mohou růst až do výšky 2,5 metru nebo víc. Má nádhernou barvu, ale při vaření ztmavne. Pro tento recept se perfektně hodí, ale můžete použít i jakoukoli jinou kukuřici.
Obměna
- Místo tempehu můžete použít tofu.
- Můžete přidat i jinou zeleninu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme na množství sůl, sójovou omáčku a olej.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
👏
Výborné a jednoduché,diky Vierko 🙂 nemam sice tak krasnou kukuřici,ale i s tou obyčejnou to bylo skvělé 🙂