- 1 kukuřičný klas
- tempeh
- žlutá cuketa
- extra panenský olivový olej
- bílá a černá sezamová semínka
- tamari
- pažitka
- sůl
Jak připravit vařenou kukuřici s tempehem a cuketou.
-
- Kukuřici uvařte v tlakovém hrnci. Doba vaření bude záviset na stupni zralosti kukuřice, počítejte cca 1 hodinu.
- Do pánve nalijte olej, rozpalte ho, přidejte tempeh nakrájený na kostičky, cuketu na kostičky a sezamová semínka. Lehce osolte, tempeh a cuketu opečte a poté polijte tamari. Posypejte pažitkou.
- Z uvařeného klasu nožem oddělte zrna a smíchejte s tempehem a cuketou.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Čím mladší kukuřice, tím kratší doba vaření.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu nebo domácí nesójový tempeh (čočkový, hrachový, cizrnový apod.) a hrachovou omáčku nebo více soli místo tamari.
- Bloody je starý typ kukuřice pěstované ve Spojených státech od roku 1845. Rostliny mohou růst až do výšky 2,5 metru nebo víc. Má nádhernou barvu, ale při vaření ztmavne. Pro tento recept se perfektně hodí, ale můžete použít i jakoukoli jinou kukuřici.
Obměna
- Místo tempehu můžete použít tofu.
- Můžete přidat i jinou zeleninu.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme na množství sůl, sójovou omáčku a olej.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
👏
Výborné a jednoduché,diky Vierko 🙂 nemam sice tak krasnou kukuřici,ale i s tou obyčejnou to bylo skvělé 🙂