Domů > Zdravé recepty > Kondimenty

Tenkasu – japonská posypka

Uvařeno
bez sóji
bez mléka
bez vajec

Tenkasu nebo Agedama jsou křupavé drobky vyrobené z těstíčka na tempuru. Běžně se používá jako posypka do různých tradičních receptů. Obohaťte jakýkoliv váš talíř, kam chcete přidat křupavou texturu. Záleží jen na vaší fantazii.

Ingredience
  • 50 g mouky T1 nebo pšeničné celozrnné polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky rýžového octa
  • voda podle potřeby
  • olej na smažení

Nejsem důsledná a nemám výdrž, sama sebe vnímám, že jsem zatím jen “zdolala první schod” a přemohla tu ne...

Jak připravit  japonskou posypku Tenkasu

  1. Z prvních tří ingrediencí vymíchejte těstíčko jako na tempuru.
  2. V pánvi rozehřejte olej a lžičkou do něj kapejte těstíčko.
  3. Smažte, dokud drobky nedosáhnou pěkné oranžové barvy (v japonštině se používá výraz „liščí barva“) a nechte je vychladnout na savém kuchyňském papíře.
Jak začít s Jíme Jinak?
Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické

  • Pokud se stane, že do oleje kápne více těstíčka, nic se neděje, po vychladnutí je prsty rozdrobte.

      PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

      Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

      Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

      25 lidí už poděkovalo za článek.

      Buďte první, kdo napíše komentář

      Vyzkoušejte také

      Semínkové papíry

      Tenké křupavé pečivo, které se výborně hodí na oslavy, na párty a nebo občas jako snack.

      Sušenky Garibaldi

      V Anglii si na těchto sušenkách pochutnávají už 160 let, vy si je nyní můžete připravit ve zdravější verzi bez cukru, mléka a vajec. 

      Yachaejeon korejská palačinka

      Yachaejeon korejská palačinka je velmi variabilní recept, který můžete snadno přizpůsobit vaší chuti a stavu zásob. Zeleninu volte dle sezony a vaší chuti....

      Jablkový chlebíček

      Vláčný a voňavý jablečný dezert zcela bez cukru a mléka, který si podle vaší chuti můžete ještě vyladit oblíbenou polevou.

      Vegoyaki

      Recept pro milovníky japonské kuchyně. Takoyaki je typické jídlo  kuchyně  Osaky s velkou chybičkou…hlavní ingrediencí je chudák chobotnice. V této v...

      Jemný čočkový krém

      Krémová, sametová, rychlá a jednoduchá. Taková je tato luxusní bezlepková pomazánka z červené čočky, kterou si můžete vychutnat s kváskovým chlebem, placka...