Ideální rychlý lehký oběd nebo večere na léto. Bezlepkáři vymění pšeničné těstoviny za kukuřičné nebo rýžové.
Ingredience a pomůcky- Těstoviny uvařené z předešlého dne
- 1,5 hrnku velkých bílých fazolí vařených z předešlého dne
- Velká cibule
- Polovina pórku
- Hrášek ze zahrádky
- 4 stroužky česneku
- Provensálské koření
- Sůl
- Slunečnicový olej
- Na oleji orestujeme cibulku, kterou hned ze začátku osolíme.
- Po 10 min přidáme na kolečka nakrájený pórek, nastrouhaný česnek a 2 lžičky provensálského koření.
- Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 10 min dusit.
- Přidáme fazole, hrášek a trochu horké vody a necháme 10 min dusit. Přimícháme těstoviny a ještě 5-10 min dusíme.
Podáváme s napařenou zeleninou a salátem z okurek = strouhaná okurka + umeocet + jablečný ocet.
Pro obměnu nahraďte provensálské koření bazalkou nebo tymiánem. Dále lze střídat luštěniny, jednou fazole, podruhé cizrna apod.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Buďte první, kdo napíše komentář