Ideální rychlý lehký oběd nebo večere na léto. Bezlepkáři vymění pšeničné těstoviny za kukuřičné nebo rýžové.
Ingredience a pomůcky- Těstoviny uvařené z předešlého dne
- 1,5 hrnku velkých bílých fazolí vařených z předešlého dne
- Velká cibule
- Polovina pórku
- Hrášek ze zahrádky
- 4 stroužky česneku
- Provensálské koření
- Sůl
- Slunečnicový olej
- Na oleji orestujeme cibulku, kterou hned ze začátku osolíme.
- Po 10 min přidáme na kolečka nakrájený pórek, nastrouhaný česnek a 2 lžičky provensálského koření.
- Promícháme, přikryjeme pokličkou a necháme 10 min dusit.
- Přidáme fazole, hrášek a trochu horké vody a necháme 10 min dusit. Přimícháme těstoviny a ještě 5-10 min dusíme.
Podáváme s napařenou zeleninou a salátem z okurek = strouhaná okurka + umeocet + jablečný ocet.
Pro obměnu nahraďte provensálské koření bazalkou nebo tymiánem. Dále lze střídat luštěniny, jednou fazole, podruhé cizrna apod.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář