Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Rizota

Thajská červená rýže s vodnicí

Uvařeno
bez lepku
bez sóji
sezóna jaro
sezóna léto

Voňavá červená rýže – jednoduchý jarní recept, na kterém si jistě pochutnáte.

Ingredience
2 porce

Žil a jedl jsem dle mého uvážení normálně. Jenže pak mi tělo začalo dávat zřetelné signály, že něco není v pořádku a ...

Jak připravit voňavou jarní rýži s vodnicí

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu. Když je uvařena, sceďte jí, ale ponechte ji v trošce vody, ve které se vařila. Osolte a promíchejte a zatím dejte stranou.
  2. Na pánev dejte olej, semínka obou kmínů, nasekanou červenou cibulku, česnek a pórek. Zlehka orestujte, přidejte na kostičky nakrájenou ředkvičku a vodnici. Pokapejte umeoctem a povařte. Vařte opravdu velmi krátce, zelenina má být křupavá a ne rozvařená. Zachová si tím nejen barvu, ale i vitamíny a důležité nutrienty.
  3. Nasekejte rukolu, nakrájejte jarní cibulku, do pánve přidejte vařenou rýži, promíchejte, ochutnejte a případně dochuťte. Ve finále přidejte rukolu a cibulku.

DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické informace

  • Červená neloupaná rýže je bohatá na minerály a vitamíny.

Obměna

  • Můžete použít jakoukoliv rýži.
  • Můžete doplnit i jinou zeleninou.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme koření.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

9 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář

Vyzkoušejte také

Čirok s dary podzimu

Podzim je moje oblíbená sezóna. Barevný, melancholický, plný báječného ovoce a zeleniny. Stačí je vzít a donést je do kuchyně. Můj syn mi přinesl pytel kaš...

Celozrnné farfalle se zeleninou, čočkou a klíčky alfa alfa

Krásně barevný letní recept, do kterého využijete čerstvá sezónní zeleninu a jehož příprava vám nezabere mnoho času.

Fazole se zeleninou v jemné kešu omáčce

Fazole jsou vždycky skvělá volba. Připravte je spolu se zeleninou v lahodné krémové omáčce a zaručeně si pochutnáte.

Žluté rizoto

Cuketová sezóna je v plném proudu a na zahradě jako každé léto nesmí chybět ta krásně žlutá. Samozřejmě jí můžete nahradit jakoukoliv jinou cuketou.

Kopule z kuskusu se zeleninou

Barevné kopečky z kuskusu a zeleniny. I když to na první pohled vypadá komplikovaně a pracně, nelekejte se. Je to jednoduché a osvěžující jídlo, které bude...

Beluga na švestkách

Podzim se blíží a já si konečně začínám užívat jeho plodů a barev. Pokud máte rádi zajímavé a nezvyklé kontrasty chutí, určitě vyzkoušejte.