Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Tofu Dengaku jinak

Uvařeno
bez lepku

Dengaku tofu je špíz z grilovaného tofu se sladkokyselou miso omáčkou. Jednoduchý recept pro milovníky asijské kuchyně.

Ingredience
  • tofu natural
  • 1 lžíce červeného misa
  • 1 lžíce mirinu
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce vody
  • sezamové semínko
  • olej
  • jarní cibulka
  • petrželka
  • česnek
  • trocha mletého zázvoru

Když skončil Podzimní detox a já jsem bilancovala, jaký byl, co pro mne znamenal a co mi přinesl, opět jsem se nestač...

Recept na tofu špíz dengaku jinak

  1. V misce smíchejte ocet, tamari, miso, sirup, zázvor, vodu a nasekaný česnek.
  2. Nakrájejte tofu a dejte na špíz.
  3. Na pánev dejte olej a tofu opékejte ze všech stran.
  4. Když je tofu opečené, přidejte omáčku a pomalu, v ní tofu opékejte. Během opékání tofu otáčejte. Nakonec zvyšte plamen, posypte sezamovým semínkem a dopečte.
  5. Posypte cibulkou a petrželkou.
💡TIP: Sada na letní hubnutí - stáhni si hned teď ZDARMA.

Praktické

  • Špízy můžete také grilovat, jak to žádá tradiční recept.
  • Barva vaší omáčky bude záviset na použitém misu.

Obměna

  • Můžete použít jakékoliv miso, co máte doma.
  • Zázvor použijte bud čerstvý nebo sušený. Stačí ho opravdu málo. Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké požíte s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme mirin.

PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁

Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

2 lidi už poděkovali za článek. Oceňte práci autora také.

Komentáře

To vypadá moc hezky!

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Čočkové plátky

Tyto plátky jsou báječné! Zvenku křupavé, uvnitř měkké, doplněné lepkavou omáčkou typickou pro asijská jídla.

Tofu na fenyklu

Připrav si lahodné tofu na fenyklu s pikantní omáčkou plnou exotických chutí. Tofu pečené do křupava a podávané s rýží nebo nudlemi je skvělou alternativou...
18

Jarní netradiční ramen

Jednoduchý recept na netradiční ramen polévku s čočkovým tofu a dresingem, který vám bude chutnat. Podívejte se, jak snadno a rychle si můžete připravit la...

Donabe s knedlíčky

Recept připravený v hrnci Donabe, který miluji. Ráda s ním vařím, ráda s ním jím, protože mi uchová jídlo horké až do posledního sousta. Jednoduchý a snadn...

Vietnamské bezlepkové cá kèo chay

Cá kèo chay by v překladu mohlo znamenat víceméně něco jako veganské ryby. A ono to opravdu tak chutná. Tak pojďme společně navštívit Vietnam.

Karamelizované kimchi

Kimchi se velmi dobře hodí do receptů, není vždy nutné ho jíst jednoduše jako .. kimchi. Jste připraveni na kulinářský orgasmus? Pokud se pokusíte udělat t...