- tofu natural
- 1 lžíce červeného misa
- 1 lžíce mirinu
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce vody
- sezamové semínko
- olej
- jarní cibulka
- petrželka
- česnek
- trocha mletého zázvoru
Recept na tofu špíz dengaku jinak
- V misce smíchejte ocet, tamari, miso, sirup, zázvor, vodu a nasekaný česnek.
- Nakrájejte tofu a dejte na špíz.
- Na pánev dejte olej a tofu opékejte ze všech stran.
- Když je tofu opečené, přidejte omáčku a pomalu, v ní tofu opékejte. Během opékání tofu otáčejte. Nakonec zvyšte plamen, posypte sezamovým semínkem a dopečte.
- Posypte cibulkou a petrželkou.
Praktické
- Špízy můžete také grilovat, jak to žádá tradiční recept.
- Barva vaší omáčky bude záviset na použitém misu.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv miso, co máte doma.
- Zázvor použijte bud čerstvý nebo sušený. Stačí ho opravdu málo. Používání celého zázvoru není pro naše trávení ideální. Jednou za čas se nic nestane, ale neděláme to pravidelně a už vůbec ne tam, kde již jsou nějaké požíte s trávením. Pro naše zažívání je vhodnější používat k dochucování pouze šťávu ze zázvoru, kterou získáme tak, že zázvor nastrouháme a vymačkáme do jídla.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření a vynecháme mirin.
PS: Jde hubnout a normálně jíst? Pojď to zjistit! 😁
Tisíce lidí s námi shodily 5 kg za 14 dní. Jak to? Máme totiž chutný hubnoucí jídelníček s výbornými recepty, videa, jemné cvičení - a živou podporu! Už za 2 týdny uvidíš výsledky. Mrkni na výzvu Hubneme do plavek a naskoč!
Komentáře
To vypadá moc hezky!