- tofu natural
- cuketa
- olej
- 1 lžíce tamari
- 1 lžička rýžového sirupu
- 1 lžíce rýžového octa
- špetka gochugaru (chilli na kimchi)
- mandle
- voda
- pažitka
- česnek
Jak připravit pečené tofu s cuketou
- Ve skleněné nádobě, ve které budete tofu péct, smíchejte tamari, ocet, sirup, gochugaru, vymačkaný česnek a vodu.
- Do tofu udělejte řezy, jak vidíte na fotce.
- Nakrájejte cukety.
- Vše dejte marinovat do připravené marinády.
- Přidejte mandle a nakonec pokapejte olejem.
- Pečte v horkobzdušné fritéze na 180°C 15 minut a poté na 195°C po dobu 5 minut.
- Posypejte pažitkou a podávejte.
Praktické
- Podávejte jak je libo, při přípravě receptu bylo podáváno s rýží Thayir Sadam.
- Výhoda fritézy je patrná právě v horku, kdy nahřívat troubu kvůli jedné porci je trochu hřích, ale pokud fritézu nemáte, můžete upéct samozřejmě i v troubě.
- Šťávou, která se vytvořila při pečení, polijte tofu.
- Pro verzi bez sóji použijte cizrnové tofu a hrachovou nebo pohankovou omáčku tamari namísto sójové.
Obměna
- Místo cukety můžete použít jakoukoliv sezonní zeleninu, která nevyžaduje dlouhou dobu pečení.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme gochugaru.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Komentáře
Dobrý den. Léčil někdo altrosu kyčle jídlem? A čeho se vyvarovat? Děkuji JIrounková
U nás se prodávají takový papírový košíčky do fritézy, to je šikovný a ja si teď objednala fritezu se skleněným košem, tak mam radost a budu zkoušet 🙂 Vierko včera jsem dělala obměnu tohoto receptu, dala jsem k tofu hřiby a cibuli a bylo to skvělé 🙂