Domů > Zdravé recepty > Hlavní jídla > Místo masa

Tofu v papíru

Uvařeno
bez lepku

Smažené balíčky s náplní z tofu a zeleniny v rýžovém papíru. Jednoduché a hodně” žravé” jídlo, pokud máte rádi asijskou kuchyni.

Ingredience
5 kusů
  • 125 g tofu
  • 5 ks rýžového papíru
  • 10 g kukuřičného škrobu
  • 30 g pohankové mouky
  • jarní cibulka
  • mrkev
  • pepř
  • sůl
Na omáčku:
  • pár lžic vody
  • 1 lžíce tamari
  • 1 lžička rýžového sirupu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • olej na smažení
  • sezamové semínko na dokončení

Víte co to je histaminová intolerance a jak se projevuje? Aleny syn se stále osypával, měl nateklé dlaně a chodidla, ...

Recept na smažené tofu balíčky

  1. Do mísy dejte nastrouhanou mrkev, nasekanou cibulku, tofu, mouku s kukuřičným škrobem, sůl, pepř a rukou vše promíchejte v hmotu, jak vidíte na fotce.
  2. Smíchejte všechny ingredience na omáčku.
  3. Hmotu rozdělte na 5 stejných kusů – přibližně 54 g.
  4. Namočte rýžový papír, aby změkl a do každého zabalte kuličku hmoty.
  5. Na pánvi nahřejte olej a dejte smažit balíčky. Smažte šetrně z obou stran a nakonec posypejte sezamovým semínkem.
  6. Zvyšte plamen a nalijte na balíčky omáčku. Vařte dokud omáčka nezhoustne.
  7. Servírujte s jarní cibulkou. Já si k nim dala rýžové nudle a posypala mizunou.

Praktické

  • Balíčky můžete připravit i na sucho a použít jinak než já. Tip: Pokud chcete balíčky křupavé, třeba jen k nějakému dipu, zastavte se u bodu 5 a pěkně balíčky osmahněte.
  • Pro verzi bez sóji použijte nesójovou tamari (např. pohankovou, cizrnovou nebo hrachovou) a tofu bez sóji, např. domácí cizrnové tofu. Případně můžete do náplně místo tofu použít luštěninu.

Obměna

  • Náplň můžete obměnit dle vlastní chuti jinou zeleninou, kořením apod.

Děti

  • Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej, sůl a koření.

PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?

Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !

Ráda bych ukázala lidem, že veganská strava není jednotvárná, nudná a chudá, jak si bohužel mnoho lidí myslí. Jídlo pro mě má být zdravé a ne jednotvárné, skoro nemocniční. Mé recepty jsou určeny pro ty, kterým vaření z kvalitních ingrediencí, přináší radost, pro ty, co se nebojí experimentovat a chtějí poznat nové chutě, pro ty, pro ty co si rádi u sporáku hrají, pro ty co nepotřebují zasytit jen žaludek, pro ty co si najdou čas pro sebe i svojí rodinu a nebojí se do vaření investovat trochu času. Jste připraveni opustit vaší komfortní zónu? PS. Všechny fotografie v mých článcích a receptech jsou moje, nejsou stáhnuté z jiných webů, jsou to fotky jídel, které jsem připravila a fotila osobně.

6 lidí už poděkovalo za článek.

Komentáře

Můžu se zeptat, kolik to je porcí? Je to pět balíčků, ale u nás je 125 g tofu porce ani ne pro jednoho, tak to neumím odhadnout.. Děkuji.

František
Dnes v 15:38

Vierko, musí se smažit, nebo je možné to péct v troubě?
Díky

Ukázat další komentáře

Vyzkoušejte také

Placičky s čínskou omáčkou

Sladkokyselou omáčku, která je v každé čínské restauraci asi není třeba představovat. Vyzkoušejte ji v této zdravější verzi. Jde použít nejen k jarním závi...
18

Jarní netradiční ramen

Jednoduchý recept na netradiční ramen polévku s čočkovým tofu a dresingem, který vám bude chutnat. Podívejte se, jak snadno a rychle si můžete připravit la...

Citrónové tofu nugetky

I když tyto nugetky jsou dobré i bez omáčky, třeba k jinému použití, rozhodně je s omáčkou vyzkoušejte. Rychlé jídlo, které uspokojí milovníky asijské kuch...

Tofu v sezamové krustě

Křupavé, pikantní a lahodné. Takové je tofu v této úpravě, kterou by snad neměli odmítnout ani jeho největší odpůrci. Doufám, že bude chutnat i vám.

Tofu Oktoberfest

Marinované tofu doplněné skvělou podzimní zeleninou, pohankou a čočkou. Barevné, voňavé a pikantní jídlo vhodné pro podzimní dny.

Yuba na mandlích

Recept, do kterého můžete použít yubu neboli tofu skin. Yuba v jídle krásně nahradí masovou složku. Její konzistence je neuvěřitelná a doufám, že i vám zac...