- 100 g hedvábného tofu
- olej
- cuketa
- sůl
- gochugaru
- 1 polévková lžíce lahůdkového droždí
- 15 g citrónové šťávy
- citrónová kůra z bio citrónu
- listy máty
- pažitka
- česnek
- těstoviny troccoli (nebo jiné)
Jak připravit těstoviny s cuketou a hedvábným tofu
- Do mixéru dejte tofu, sůl, lahůdkové droždí, citrónovou šťávu a rozmixujte.
- V pánvi rozehřejte trochu oleje, přidejte prolisovaný česnek, nastrouhanou citrónovou kůru, pár nasekaných lístků máty a cuketu nakrájenou na malé kousky. Posypte gochugaru a osmahněte. Nakonec osolte a promíchejte. Nechte si stranou lžíci cukety na dekoraci talíře.
- Nalijte tofu krém do pánve na cuketu a promíchejte.
- Uvařte těstoviny a vložte je do pánve. Vše rychle prohřejte a posypejte pažitkou.

Naskoč do kurzu zdarma. Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví!
Chci začít

Praktické
- Hedvábné tofu nemusí projít varem.
- Pro bezlepkovou dietu použijte bezlepkové těstoviny.
- Nevynechte citrónovou kůru, šťávu a mátu.
Obměna
- Můžete použít jakékoliv těstoviny.
- Místo gochugaru můžete použít jakoukoliv chilli papričku.
Děti
- Vhodné pro děti od 2 let, ale ubereme olej a sůl a vynecháme pikantní koření.
Pro zajímavost
- Sametové tofu pochází z Japonska, kde bylo kdysi považováno za exkluzivní specialitu. Ve skutečnosti jen málo řemeslníků dokázalo připravit tak jednotné a jemné tofu. Japonský název pro hedvábné tofu je Kinugoshi Tofu, což je výraz, který doslova znamená „tofu filtrované hedvábím“. Při tradičním japonském procesu se totiž balí do hedvábí a následně tvaruje.
PS: Přemýšlíš, co uvařit pro lepší postavu?
Nepřemýšlej 😊 Pojď něco dělat! Ukážeme jak vylepšit jídelníček, co jíst a co ne, a jak si jídlem spravit zdraví! Naskoč do online kurzu Jíme Jinak - JE ZDARMA !
Komentáře
Rychlé lahodné těstoviny… dobrou chuť
Skvělá omáčka Vierko.. neměla jsem cuketu,tak ji nahradilo pakchoi, hliva a žampiony k tomu 🙂