- 70 g sezamu (např. kombinace bílého a tmavého)
- 2,5 g vajíčkové soli kala namak
Jak připravit gomasio se solí kala namak
- Sezam lehce opražíme až začne vonět, přendáme do hmoždíře.
- Na horké pánvi ohřejeme sůl, přidáme do hmoždíře.
- Rozetřeme ve hmoždíři tak, aby část semínek zůstala celých, část byla rozdrcená.
- Skladujeme v lednici.
Praktické
- Gomasiem sypeme jakékoliv pokrmy přímo na talíři – hlavní jídla, polévky, saláty aj.
Obměna
- Místo sezamu můžeme použít i např. dýňová semínka nebo semínka slunečnice.
PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?
Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.
Buďte první, kdo napíše komentář