Domů > Zdravé recepty > Vaše recepty a fotky

Vaječné gomasio

Uvařeno
bez lepku
bez vajec
sezóna léto

Černá sůl Kala namak má silně vajíčkové aroma, ale tepelnou úpravou se postupně ztrácí. Jak tedy jídlům dodat vajíčkovou chuť, když solení hotového pokrmu syrovou solí není příliš vhodné? Zkuste toto vajíčkové gomasio!

Ingredience
  • 70 g sezamu (např. kombinace bílého a tmavého)
  • 2,5 g vajíčkové soli kala namak

„Ale to je abnormálně zdravé dítě, toho si važte,“ pronesla logopedka po sérii mých odpovědí týkajících se mladší dce...

Jak připravit gomasio se solí kala namak

  1. Sezam lehce opražíme až začne vonět, přendáme do hmoždíře.
  2. Na horké pánvi ohřejeme sůl, přidáme do hmoždíře.
  3. Rozetřeme ve hmoždíři tak, aby část semínek zůstala celých, část byla rozdrcená.
  4. Skladujeme v lednici.
DETOX SADA NA PODZIM
Jak se zbavit únavy, vyhnout rýmám a na podzim neztloustnout.
Stáhni si ZDARMA

Praktické

  • Gomasiem sypeme jakékoliv pokrmy přímo na talíři – hlavní jídla, polévky, saláty aj.

Obměna

  • Místo sezamu můžeme použít i např. dýňová semínka nebo semínka slunečnice.

PS: Stále jen občas něco zkoušíš uvařit?

Co se do toho pustit pořádně a vařit podle připraveného zdravého jídelníčku? Začínáme kurz Podzimní detox. Spravíme si postavu, odstresujeme se a nabijeme energií. Budeme o tebe 8 týdnů pečovat a podporovat tě na cestě k lepšímu zdraví.
Chci jídelníčky pro detox.

7 lidí už poděkovalo za článek.

Buďte první, kdo napíše komentář